Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Hızlı Kilo Verirken Sağlığınızdan Olmayın

Hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle birlikte adeta kilo verme mevsiminin başladığı son dönemlerde, parklar ve spor salonlarına akın eden insanlar, hızlı bir şekilde kilo verme arayışında. Spor Eğitmeni Gamze Can, özellikle yaz döneminde...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle birlikte adeta kilo verme mevsiminin başladığı son dönemlerde, parklar ve spor salonlarına akın eden insanlar, hızlı bir şekilde kilo verme arayışında. Spor Eğitmeni Gamze Can, özellikle yaz döneminde fit görünmek isteyen insanlara, hızlı kilo vermenin zararlarından bahsederek, sağlıklı spor hakkında tavsiyelerde bulundu.
Akademi Plus Spor Merkezi Spor Eğitmeni Gamze Can, bahar aylarının başlaması ve hava sıcaklıkları artış göstermesiyle birlikte insanların hızlı bir şekilde kilo verme isteklerinin zararlarından bahsetti. Can, özellikle bu dönemlerde kilo vermek isteyen kişilere sağlıklı spor hakkında tavsiyelerde bulundu.
“İLERİDE DAHA FAZLA KİLO ALMALARINA SEBEP OLABİLİYOR”
Spor Eğitmeni Gamze Can, yaz dönemi yaklaştığı için spor yapmanın hiçbir mantığı olmadığına değinerek, “Sporun hayatımızın her gününde olması gerekiyor. Yaz dönemi yaklaştığı için insanlar spor salonuna yazılıyor, diyete başlıyorlar ve bu diyetler ileride daha fazla kilo almalarına sebep olabiliyor. Onun haricinde profesyonel sporcular bile müsabakalardan önce 1 saat ısınma yaparken, spor salonuna gelen diğer arkadaşlar bira kaç dakika ısınıp ağır halterlerin altına giriyorlar ve bu kaslara zarar veriyor, yırtılmalara sebep olabiliyor. Onun haricinde kas ve kemik arasında bulunan tendonlara zarar verebiliyor” ifadelerini kullandı.
“GÜNDE 1 İLE 1,5 SAAT SPOR YAPMALARI ONLAR İÇİN YETERLİDİR”
Ayrıca Can, kilo vermek isteyen insanlar için uyku ve beslenme konusuna vurgu yaparak, “Evet spor hayatımızda çok önemli bir yer kaplıyor. Kilo vermek istiyorsak, öncelikle uyku düzenine çok dikkat etmeliyiz. Onun haricinde beslenme çok önemli bir faktördür. Evet sporun da yüzde 30 gibi etkisi vardır ama tamamen spora bel bağlamak da anlamsızdır. Yani bayanlarda şöyle bir gerçek var, bayanlar hangi yaşta olursa olsun kendini kilolu hisseder. Günde 1 ile 1,5 saat spor yapmaları onlar için yeterlidir. Yani, ‘Yarım saat koşu yapayım, sonra geleyim diğer aletleri kullanayım’ vesaire şeklinde değil 1 kez önce ısınmayla başlamaları, daha sonra da diğer aletlerle devam etmeleri gerekiyor. Onun haricinde haftada 3 kez gelmeleri bizim için yeterlidir” şeklinde konuştu.
“PERŞEMBE GÜNLERİ ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK BİR PROJEMİZ VAR”
Akademi Plus Spor Merkezi Spor Eğitmeni Gamze Can, salon olarak engelli bireylere yönelik projelerinin olduğuna da değinerek, her hafta Perşembe günleri engelli vatandaşlara ücretsiz salon hizmeti verdiklerinden bahsetti. Can, “Her hafta Perşembe günleri engelli bireylere yönelik bir projemiz var. Salonumuzu ücretsiz olarak kullanabiliyorlar ve biz de Perşembe günleri. Engel durumuna göre değişiyor mesela bacaklarında problem varsa, üst bölgesini çalışıyoruz, kol, omuz ve sırt çalışabiliyoruz. Onun haricinde başka problemleri varsa da ona yönelik fizik tedavi şeklinde de uygulamalar yapıyoruz. Salonumuza gelen her engelli vatandaşın başında bir spor koordinatörü mutlaka bulunuyor ve bu koordinatör eşliğinde sporlarını yapabiliyorlar” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.