Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Asude 150 Bin Lira Bulamazsa Ölecek

Adana’da doğuştan kalp damarları ters olduğu için 3 yaşında açık kalp ameliyatı olduktan sonra kalbine pil takılan ve yatalak kalan Asude Beyazgeyik’in yaşayabilmesi için beynine de pil takılması gerekiyor. Kızının beynine pil takılması...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da doğuştan kalp damarları ters olduğu için 3 yaşında açık kalp ameliyatı olduktan sonra kalbine pil takılan ve yatalak kalan Asude Beyazgeyik’in yaşayabilmesi için beynine de pil takılması gerekiyor. Kızının beynine pil takılması için 150 bin lira gerektiğini belirten baba, "Kızım gözümün önünde eriyor" diyerek yetkililerden yardım bekliyor.
Seyyar satıcılık yapan Mustafa Beyazgeyik (39) ile ev hanımı Songül Beyazgeyik (30) 15 yıl önce evlendi. Bu evlilikten çiftin İsmail Emre (14), Saadet Nur (11) ve Asude Beyazgeyik (8) ismini verdikleri 3 çocukları oldu. İlk iki çocuğunun sağlık problemi olmayan Beyazgeyik ailesinin son çocuğu olan Asude Beyazgeyik’in doğuştan kalp damarlarının ters olduğu ortaya çıktı. 3 yaşına kadar ilaçlarla tedavi gören Asude Beyazgeyik için ameliyata karar verildi. Ameliyattan önce konuşan ve koşup oynayan Asude Beyazgeyik bir üniversite hastanesinde açık kalp ameliyatı oldu. Başarılı geçen ameliyatın ardından Asude Beyazgeyik yoğun bakıma alındı. Ameliyattan 4 saat sonra Asude fenalaştı ve kalbi durdu. Beyazgeyik’e uzun süre kalp masajı yapılarak geri döndürüldü. Ancak bu sırada beynine oksijen gitmediği için Asude’nin başından aşağısı tutmaz hale geldi. Doktorlar Asude’nin kalbine de pil taktı. Hastaneden taburcu olan Beyazgeyik Adana’daki evine döndü. Ancak Asude Beyazgeyik bu kez de sık sık nöbet geçirmeye bayılmaya başladı. Günde 10-15 kez nöbet geçiren Beyazgeyik’i baba Mustafa Beyazgeyik hastaneye götürdü.
Yeşil kartlı olan baba Mustafa Beyazgeyik’in kızı için yurt dışından ilaç getirtildi. 5 yıldır ilaçları kullanarak hayatta kalan Asude’nin ilaçlara rağmen nöbetleri artarak devam edince doktorlar beynine de pil takılmasına karar verdi. Ancak ağır engelli olduğu için devlet pil takma ameliyatını ve masraflarını karşılamadığından baba Beyazgeyik, BİMER’e başvuru yaptı. BİMER ise babayı talebinin yerine getirilmesi için Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi’ne gönderdi. Hastane ise talebe, "Hasta ağır engelli olduğu ve çocuklara takılan beyin pilini devlet karşılamadığı için bu işlem hiçbir üniversite ve devlet hastanelerinde ücretsiz yapılmamaktadır" yanıtını verdi.
Seyyar satıcılık yaparak geçinen baba Beyazgeyik, cevapla yıkıldı. Baba Beyazgeyik özel hastanelerle görüştüğünde ise kızının beynine pil takılması için 150 bin lira paraya ihtiyaç olduğunu öğrendi.
Mustafa Beyazgeyik, kızının hayatta kalmasının tek şansının beynine pil takılması olduğunu belirterek, "Kızım her gün 10-15 kez nöbet geçiriyor. Nöbet geçirdiği zaman hayattan kopuyor yarı ölü oluyor. Artık ilaçlar fayda etmiyor. Doktorların söylediğine göre kızımın tek kurtuluşu beynine pil takılması. Ancak bunu devlet karşılamıyor, benim de 150 bin lirayı bulacak gücüm yok. Kızım her gün gözümün önünde eriyip gidiyor. Benim tek isteğim kızımın hayatta kalması. Tek isteğim kızıma bu ameliyatı yaptırsınlar başka hiç bir şey istemiyorum" dedi.
Baba Beyazgeyik kızının yatalak olduğu için hiç ayakta duramaması nedeniyle özel yaptığı bir aparatla onun ayakta durmasını sağlıyor. Baba Beyazgeyik, kızını haftanın 3 günü özel eğitim merkezine ve fizik tedaviye götürüyor. Kızını çok seven baba ona bir gül gibi bakarken onun yeniden ayağa kalkması ve konuşması için elinden gelen her şeyi yapıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.