Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) Doç. Dr. Yıldırım: “Şeker hastalığının cerrahi bir müdahalesi artık var”

Doç. Dr. Obezite Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Osman Yıldırım, yanında tedavi gören hastalardan 13 kişinin toplamda 613 kilo verdiğini belirterek, “Şeker hastalığının cerrahi bir müdahalesi eskiden yoktu ama artık var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Doç. Dr. Obezite Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Osman Yıldırım, yanında tedavi gören hastalardan 13 kişinin toplamda 613 kilo verdiğini belirterek, “Şeker hastalığının cerrahi bir müdahalesi eskiden yoktu ama artık var” dedi.

Hastalarının sorunları ile yakından ilgilenen ve hastalıktan kurtulmaları için her türlü psikolojik destek sağlayan Doç. Dr. Osman Yıldırım, ‘2. Geleneksel Kahvaltımızda Buluşalım’ adı altında, hastaları ve hastalarının yakınları ile kahvaltıda buluşarak, obez ve şeker hastalıkları hakkında sunum şeklinde bilgiler aktardı. Yıldırım, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine şeker hastalığı ve tedavisi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Çağımızın sorunu obezite ve şeker hastalığı. Ülkemiz zaten bu konuda gelişmiş durumda ve bizde bunlara bağlı sorunlardan kurtulmak için uzun yıllardır çabalıyoruz. Son yıllarda şunu vurgulamak lazım, ‘tip 2 diyabet’ olan ve belli bir kilonun üzerindeki hastalarda yapılan tetkiklerde yeterli rezervi varsa, o hastayı insülinden kurtarıyoruz. Şeker hastalığı belki tam bitmiyor ama insülinden yüzde 92 oranlarda kurtulma şansı var. Bu sebeple, şeker hastalığına bağlı sorunlar ortaya çıkmadan biran önce gelsinler tetkiklerini yapalım. Belli bir endeksin üzerindeyseler ve insülin ihtiyacı varsa o kişiler uygun hastalara adaydırlar. Bunlar ameliyat ile büyük oranda insülinden kurtulsunlar diyoruz."!

“Şeker hastalığının cerrahi bir müdahalesi eskiden yoktu ama artık var”

Şeker hastalığı hakkında konuşan Yıldırım, “Şeker hastalığının cerrahi bir müdahalesi eskiden yoktu ama artık var. Belli hastalarda belli şartlar taşımak kaydıyla cerrahi müdahale mümkün. Çok zayıf kişilerde şeker ameliyatının şimdilik onayı olmadığı için yapmıyoruz ama belli bir endeksi üstünde olanlara yapılan tetkiklerde insülin düzeyi seviyesi varsa ameliyat yapıp hastaları insülinden yüzde 92 oranla kurtarıyoruz” ifadelerini kullandı.

“13 kişi toplamda 613 kilo vermiş”

Her şeyin ameliyat ile bitmediğini belirten Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Hastalar mutlaka ameliyat sonrası diyetine ve sporuna dikkat etmeli. Hastaların, yaşam tarzı mutlaka değişmeli. Biz herkesi hemen ameliyata almıyoruz. Takip çok önemli, bugün aramızda birçok hasta var. Takip ne kadar iyi yapıldıysa sonuç o kadar iyi oluyor. Burada, değişik aylarda gelip ameliyat olmuş kişiler bulunmakta. Bu hastalardan ortalama 13 kişi toplamda 613 kilo vermiş. Yani yarım tondan fazla kilo vermişler. Bunlarda hepsi sağlığına kavuşmuş hastalar. Önce sağlık için bıçak altına yatıyorlar. Güzellik için değil. Çıkacak sorunlar ihtimali yüzde 2. Ameliyat olacağınız doktoru, ekibini ve yerinizi iyi seçin ve sizi sıkı takip etmesini isteyin."

“Kurtulma şansları var”

Doç. Dr. Yıldırım, “Çağımızın sorunu olan obez olmasınlar ve diyabete yakalanmasınlar. Hareketli bir toplum değiliz bu yüzden spor yapsınlar. Beslenmelerine dikkat etsinler. Stresten uzak dursunlar. Bunlara rağmen obez olsalar bile çare var. Metabolik cerrahi dediğimiz yada şeker ameliyatıyla kurtulma şansları var” değerlendirmesinde bulundu.

Kahvaltı, Doç. Dr. Osman Yıldırım’ın yanında tedavi gördüğü hastalar ve hasta yakınları ile çektirdiği hatıra fotoğrafı ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.