Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Çalışanlarına Ergonomi Semineri

Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, “ergonomi” konulu seminer düzenledi. Belediye personeli, işe bağlı kas ve iskelet sistemi ağrılarına karşı alınacak tedbirler hakkında bilgilendirildi.Osmangazi Belediyesi Meclis...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Çalışanlarına Ergonomi Semineri
Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, “ergonomi” konulu seminer düzenledi. Belediye personeli, işe bağlı kas ve iskelet sistemi ağrılarına karşı alınacak tedbirler hakkında bilgilendirildi.
Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda Fizik Tedavi Uzmanı Uzman Doktor Özlem Mehmetoğlu’nun katıldığı seminerde, ergonomi programlarının oluşturulması ve uygulamalı ofis ergonomisi konuları üzerinde duruldu. Ofis çalışanlarının en sık karşılaştığı sağlık problemlerinden olan bel ve boyun ağrıları ile bundan korunmanın yolları hakkında bilgiler veren Uz. Dr. Mehmetoğlu, “Duruş ve oturma bozukluğunun sebebiyet verdiği bel, boyun ve iskelet ağrıları gibi rahatsızlıkların birçoğu, çalışma saatleri içerisinde ergonomik duruşumuza dikkat etmemekten kaynaklanıyor. Bir takım dış unsurların da sebep olabildiği bu rahatsızlıklara karşı gün içerisinde yapacağınız ufak egzersizler büyük rahatlama sağlayacaktır. Düzenli yapıldığında çalışma hayatınıza büyük bir rahatlama getirecek bu egzersizler için, mutlaka zaman ayırmalısınız” diye konuştu.
Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, özellikle hareketsiz ofis hayatının olumsuz etkileri ile baş edebilmek için bu seminerlerin devam edeceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.