Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organlarıyla 4 kişiye umut oldu

Bursa’da, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen B.Ö.’nün kalbi, böbrekleri ve karaciğeri 4 kişiye hayat ışığı olacak.Edinilen bilgiye göre, üç gün önce kafa...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen B.Ö.’nün kalbi, böbrekleri ve karaciğeri 4 kişiye hayat ışığı olacak.
Edinilen bilgiye göre, üç gün önce kafa travması nedeniyle Bursa Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan 42 yaşındaki B.Ö.’nün beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane yetkilileri, B.Ö.’nün ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle B.Ö.’nün organları için nakil süreci başlatıldı.
Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanın kalbi, iki böbreği ve karaciğerini alıp diğer hastalara nakledeceğiz. Kalbi uçakla Ankara Başkent Hastanesine göndereceğiz. Diğer organlar da Bursa’daki organ bağışı bekleyen hastalara nakledilecek. Örnek davranıştan dolayı aileye çok teşekkür ediyoruz, merhuma da başsağlığı diliyoruz. Organlarla insanlara yeni hayat vermeye çalışacağız" dedi.
Bursa Organ Nakli Bölge Sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar da B.Ö.’den alınan kalbin Ankara’da bağış bekleyen 16 yaşındaki bir gence nakledileceğine dikkat çekerek, "Karaciğeri Uludağ Üniversitesinde, böbrekleri ise Bursa’daki özel bir hastanede bağış bekleyen hastalara nakledeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında en uygun hasta kimse nakiller de onlara yapılıyor. Bu konuda çok çaba sarf ediyoruz. Çekirge Devlet Hastanesi şu anda Türkiye’de en çok donör bildiren hastane. Son üç yılın Türkiye birincisi" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.