Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organik Saç Ekiminin De Taklidi Çıktı

Op. Dr. Bülent Cihantimur, geliştirmiş kök hücre kullanılarak yapılan her saç ekim tekniğinin organik saç ekimi olmadığını söyledi.“Organik Saç ekimi 2 senelik bir çalışmanın ürünüdür ve ARGE laboratuarımızda kök hücre konusunda...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Op. Dr. Bülent Cihantimur, geliştirmiş kök hücre kullanılarak yapılan her saç ekim tekniğinin organik saç ekimi olmadığını söyledi.
“Organik Saç ekimi 2 senelik bir çalışmanın ürünüdür ve ARGE laboratuarımızda kök hücre konusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar kimsenin uygulamadığı bir saç ekim tekniğidir ve bireylerin kendi yağından elde edilen kök hücre enjeksiyonu yapılarak uygulandığı için Organik Saç ekimi ismini verilmiştir. Fakat bugün tekniğin son derece verimli geri dönüşler kazandırdığını gözlemleyen saç ekimi merkezleri, maalesef hatalı uygulamalarla dahası tekniğin detaylarını bilmeden yine aynı isim altında uygulamalar yapmaktadır. Konuyla ilgili halkımızı uyarmak ve kök hücre ile yapılan diğer saç ekimi tekniklerinden farklı olduğumuzu vurgulamak isterim” açıklamasında bulunan Op. Dr. Bülent Cihantimur, Organik Saç ekimi yaptırmak isteyenleri uyardı.
“BU TARZ SAÇ NAKLİ OPERASYONU HAYAL KIRIKLIĞINDAN ÖTEYE GEÇEMEYECEKTİR”
“Organik Saç ekiminde asıl amaç sağlıksız hale gelmiş ve kellik sorunu yaşayan saç derisini tekrar sağlıklı ve verimli hale getirmektir. Biz burada, Organik Saç ekiminde hastamızın bölgesel yağlanma olan alanından bir miktar yağ alarak, bunu kök hücreden zengin hale getirip, sorunlu olan kel alana enjekte ediyoruz. İşlem anlatırken çok basitmiş gibi gözükse de, aslında bu enjeksiyonun hazırlanması ve enjekte edilmesi tamamen bilimsel ve teknik açıdan örtüşmesi gereken bir sürece sahiptir. Biz kök hücreden zengin yağı hastamızdan aldığımızda, hava ile temasını yok ederek, canlı bir şekilde, olduğu gibi kel alana transfer ediyoruz. Fakat görüyorum ki, diğer Organik Saç ekimi ismiyle işlem yapan saç ekimi merkezleri, yağı aldıktan sonra laboratuara yollayıp, kök hücreyi çoğaltarak ve aslında bu şekilde tehlikeli bir sürece de sokarak, gereksiz bir yol izliyorlar. Aynı zamanda bu çok da risklidir. Kök hücre, saç ekimi merkezinden çıkarılarak, laboratuar merkezine kadar giden süreçte bir dolu faktörden etkilenebilir. Tekrar hastaya enjekte edildiğinde ise, başarılı bir sonucun alınması da bu şekilde riske girer. Bu sebeple Organik Saç ekimi başlığı altında yapılan bu tarz saç nakli operasyonu hayal kırıklığından öteye geçemeyecektir” açıklamasında bulunan Cihantimur, tekniğin detaylarının bilinmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.
CİHANTİMUR YAĞ TRANSFERİNİ KULLANIYORUZ
“Saç ekiminde kullanılan PRP, growth factor veya diğer kök hücre uygulamalarından farklılık gösteren Organik Saç ekiminde kullanılan enjeksiyon, mevcut kel alanı tamir eder. Kök hücreler bir musluk gibi alanı besler. Diğer enjeksiyonlarda 24 saat içinde verimliliğin kaybolması gibi çok büyük risk varken, Organik Saç ekiminde bu söz konusu değildir. Organik Saç ekimi kalıcı bir uygulamadır. Cihantimur Yağ Transferi ile gerçekleştirdiğimiz uygulama ile kök hücrenin tüm avantajlarını hastaya yaşatabiliyoruz. Söz gelimi, saçların tutunma oranı artıyor. Nakledilen saçlar daha gür ve doğal bir görünümle tekrar çıkıyor. İyileşme dönemini hızlandırıyor ve tekrar dökülme riskine karşı önlem oluşturuyor. Tüm bu anlattıklarım neticesinde, Organik Saç ekiminin sadece Estetik International kliniklerinde ve benim kontrolüm altında yapıldığını vurgulamak ve halkımızı en fazla suistimal edilen saç ekimi uygulamaları konusunda uyarmak istiyorum” diye konuşan Op. Dr. Bülent Cihantimur, araştırma yapmadan, sorgulamadan herhangi bir saç tedavisine, saç ekimi uygulamasına onay vermemeleri için kamuoyunu bir kez daha uyardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.