Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organ bağışı için pedal çevirdiler

Bursa’da Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu üyesi 300 kişilik grup, bisikletle kent turu atarak organ bağışına dikkati çekti. Organ bağışında Türkiye’nin ilk sırasında gelen Bursa’da çeşitli etkinliklerle organ bağışının...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu üyesi 300 kişilik grup, bisikletle kent turu atarak organ bağışına dikkati çekti. Organ bağışında Türkiye’nin ilk sırasında gelen Bursa’da çeşitli etkinliklerle organ bağışının daha fazla insana ulaşması amaçlanıyor.
’Organ Bağışı Haftası’ etkinlikleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan yola çıkan bisikletli grup, kentin çeşitli noktalarından geçtikten sonra Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Heykeli’ne geldi. Burada toplu fotoğraf çektiren grup, Kent Meydanı’na geçti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Alerji Bilim Dalı Başkanı ve hastane başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, üniversite olarak organ bağışı konusunda Türkiye’de üçüncü sırada olduklarını söyledi.
Canıtez, ’Organ Haftası’ nedeniyle böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, "Ekibimiz çok başarılı, biz de onlara elimizden gelen desteği veriyoruz. Amacımız; toplumsal farkındalığı arttırmak. Organ bekleyen çok sayıda hastamız var, bu çok önemli bir konu. İnşallah ilerleyen yıllarda daha da iyi noktalara gelmeyi hedefliyoruz" dedi.
Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya da, Bursa’nın organ nakli konusunda Türkiye’nin en iyi bölgesi olduğunu anlatırken, "Rakamlar milyon başına ölçülüyor. Bursa’da bu oran 19.2. Türkiye’de ise sadece 6. Yani Türkiye’nin üç misli fazla organ bağışı var. Avrupa seviyesinde. Bursa, bu rakamlarla Avrupa’yı geride bırakma yolunda büyük bir adım atmıştır" dedi.
Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu üyesi Cihat Sefa Bektaş ise son 1 haftada 400 organ bağışı aldıklarını kaydederek, "Bu çok iyi bir rakam, geçen sene 200’lerdeydi. Bu hedefimizin çok üzerinde, vatandaşlarımızın ilgisinden dolayı çok memnunuz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.