Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orantısız Burun Mutsuzluk Nedeni

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, burundaki şekil bozukluklarının yüzün kendi içindeki ahengi bozduğunu belirterek, “Dış görünümünüzü etkiler, burun tıkanıklığına neden olarak sağlığınızı bozar ve tüm...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, burundaki şekil bozukluklarının yüzün kendi içindeki ahengi bozduğunu belirterek, “Dış görünümünüzü etkiler, burun tıkanıklığına neden olarak sağlığınızı bozar ve tüm bunların sonucu olarak psikolojinizi, insan ilişkilerindeki özgüveninizi etkileyebilir” dedi.
Türkiye’de ve dünyada da burun estetiğinin erkeklerde ve kadınlarda en sık yapılan estetik operasyonu olduğunu ifade eden Doç.Dr. Hayati Akbaş, şöyle konuştu:
“Çünkü burun yüzün merkezinde yer alması nedeni ile sahip olduğu bir şekil bozukluğu eğriliği veya orantısız büyüklüğü söz konusu olduğunda tüm dikkatleri üzerine çeker. Yüzün geri kalanının güzelliğini gölgeleyebilir. Ayrıca burun yüzün ifadesini, yüzün karakteristiğini kişinin özelliğini en çok ortaya koyan organdır. Burun estetiği operasyonu burnunda, doğuştan veya sonradan oluşan şekil bozukluğu olan ve estetik kaygı taşıyan, fiziksel gelişimi tamamlanmış herkese yapılabilir. Dolayısı ile estetik burun ameliyatının hem görünümü etkileyen hem de rahat nefes almayı sağlayan fonksiyonel yönü ile değerlendirilmesi ve gerçekleştirilmesi gerekir. Gerçekleştirilen bir burun ameliyatının sonucu, ameliyatı yaptıran hastanın kişisel beklentisini, hayalini karşılayan, olabildiğince doğal, yüzün tamamı ile uyum içerisinde ve en önemlisi de burunun tamamen rahat nefes alabildiği bir sonuç olmalıdır. Ne yazık ki genellikle bunlardan bir tanesinin ihmal edildiği operasyonlar gerçekleştirildiği için hastalar mutsuz olmakta ve ne yazık ki tekrar tekrar ameliyat olmak ihtiyacı hissetmektedirler. Her yeni operasyon hasta için yeni bir risk almadır. Dolayısı ile burun operasyonları düşünüldüğünde bu parametrelerin ikisini de aynı anda kapsayan fonksiyonel burun estetiği operasyonu gündeme gelmektedir. Fonksiyonel burun estetiği operasyonunda kişinin görüntüsü kadar sağlıklı nefes almasının da mümkün olduğu işlevsellikte hem estetik hem de fonksyonel bir sonuç hedeflenmelidir. Bu işlemi yapacak uzmanlık alanı da mutlaka ve mutlaka estetik ve plastik cerrahi uzmanlık alanı olmalıdır. Burun estetiği ameliyatlarının estetik ve plastik cerrahi dışı bazı uzmanlık alanları tarafından da yapılması, hasta memnuniyetsizliğine neden olan kötü sonuçları da beraberinde getirmektedir. Burun tek başına fonksiyonel organ olmadığı gibi sadece görselliği olan bir organ da değildir. bu parametrelerden bir tanesi eksik olduğunda hasta gerçekleştirilmiş olan ameliyattan mutsuz olacak ve psikolojik bir yıkım yaşayacaktır. Oysa iyi bir planlama ve iyi bir analizle- ister estetik ister solunumsal kusurlu olsun bir burunu optimal memnuniyet seviyesinde onarmak mümkündür.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.