Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Op. Dr. Atabay: "Televizyon İzlemek Göz Bozmaz"

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, Televizyon İzlemenin Göz Bozmadığını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Op. Dr. Atabay: "Televizyon İzlemek Göz Bozmaz"
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, televizyon izlemenin göz bozmadığını söyledi.
En sık merak edilen sorulardan birinin ’TV izlemek göz bozar mı?’ olduğunu anımsatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, "Aileler çocuklarının çok fazla televizyon izlediklerinden ve yakın izlediklerinden şikayetçi olarak göz bozukluğunun sebebi olarak TV’leri saymaktadırlar. Öncelikle burada dikkat edilecek nokta, yakın tv izlemekten göz bozulması değil, gözü bozuk olan çocuğun televizyonu yakından izlemek istemesidir. Çocuk iyi göremediği için televizyona yaklaşır. Tabi ki bu durum sadece çocuklar için değil yetişkinler için de önemlidir" dedi.
"Televizyonu yakından izlemek gözümüzü bozmaz" diyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, "Ancak son yıllarda televizyon ekranlarının büyüklüklerinin artması ve göz-televizyon mesafelerinin oda büyüklüklerine göre dengelenmesi durumunu ortaya çıkarmıştır. Bu mesafe büyük ekran kullanan bir kişide yakın kalırsa göz yorgunluklarına ve baş ağrılarına neden olmaktadır" diye konuştu.
Bilgisayar kullanımlarının ise gözlere çok büyük rahatsızlıklar getirdiğini anlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, "Uzun süreli bilgisayar kullanımı ile göz bozukluklarında ilerlemeler görmekteyiz. Özellikle miyopi hastalığı olanlarda yoğun bilgisayar kullanımı ile miyoplarında ilerlemeler sık olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilgisayar ekranı küçüldükçe rahatsızlık seviyesi artmaktadır. Tabletlerde sorun biraz daha fazla iken telefon ekranları en çok rahatsızlığa sebep olan teknolojik ürün olarak sayılabilir.
Yoğun bilgisayar kullanımları göz kırpma refleksini de azaltarak göz de kurumalara neden olmaktadır. Bu durum gözde kızarıklık, batma, gözlerde ağrı gibi durumlarla kendini belli etmektedir" ifadelerini kaydetti.
Göz rahatsızlıklarından korunabilmek için bilgisayar kullanımının mümkün olduğunda azaltılması gerektiğine dikkat çelken Op. Dr. Atabay, "Gözün kendini dinlendirmesi gereken saatlerde gece geç saatlere kadar bilgisayar ve televizyonlardan uzak durulmalıdır. Uzun bilgisayar başı çalışmalarında 20 dakikada 3 dakika kadar uzağa bakarak gözler dinlendirilmelidir. Çok yoğun çalışma gereken durumlarda suni gözyaşı damlalarından yararlanılabilir. Bilgisayar ışıklarına karşı koruyucu gözlüklerden faydalanılabilinir. Düşük numaralı olsa da varsa astigmat gözlüklerini kullanmaları rahatlık sağlayacaktır. Özellikle çocuklarda bilgisayar kullanımlarını kısıtlamaları ileride daha sorunlu olabilecek göz hastalıklarından biraz olsun korunmalarını sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.