Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Omuzdaki Kas Yırtığına Kapalı Ameliyatla Tedavi

Op Dr. Murat Baloğlu Omuzdaki Kas Yırtığı Konusunda Uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Omuzdaki Kas Yırtığına Kapalı Ameliyatla Tedavi
Omuzdaki kas yırtığı 1 santimlik küçük bir kesi ile 1 saatte tedavi edilerek sorun olmaktan çıkıyor.
Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Murat Baloğlu, kronikleşen omuz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. En sık kullanılan organın el olduğunu ve bunun tek eklemle gövdeye bağlandığını belirten Op. Dr. Baloğlu, "İş yaparken meydana gelen ağrı görmezden gelindiği takdirde kronikleşebilir ve zorlama ile birlikte omuzda kas yırtılmaları meydana gelebilir. Omuz ve boyun bölgeleri birbirine yakın olduğu için, yansıyan ağrıların hissedildiği yer karıştırılabilmektedir. Boyundan olan sinirler omuzdan geçerek kola yayılmaktadır. Hasta şikayetlerini ilettiği zaman çoğunlukla akla boyun ağrısı gelmektedir ve bu durumda genellikle boyun fıtığına yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Hasta eksik tedavi gördüğü için ağrıları geçmemekte ve bu durum omuzda kas zedelenmelerine yol açmaktadır. Çoğunlukla baskın olan el kullanıldığı için, omuz ağrıları daha çok vücudun sağ kısmında oluşmaktadır" dedi.
"TEDAVİ GECİKİRSE SONUÇ CERRAHİYE KADAR GİDER"
Kas ve tendon yırtıkları sonucunda kas yapısının kemikten koptuğunu ve hareketsizliğin ortaya çıktığını belirten Op. Dr. Baloğlu, tedavi konusunda uyarıda bulunarak, "Muayene esnasında, yırtığın nerede olduğu ve kasın ne kadar yırtıldığı anlaşılabilmektedir. Erken dönemde konulan teşhislerde; PRP, ilaç ve iğne tedavisiyle ağrılar giderilebilmektedir. Tedavi edilmeyen omuz ağrıları sonucunda oluşan kas yırtıkları, yumuşak dokuda olduğu için röntgen ile görüntülenememektedir. Tanı konulmasında MR en güvenilir görüntüleme yöntemlerindendir. Tedavi gecikirse hastanın zamanla hayat kalitesi düşer ve ileride sadece cerrahi ile çözüm sağlanabilecek bir duruma gelebilir. Omuz ağrıları, yaşın ilerlemesi ve yanlış hareketlerle günlük yaşamı altüst edecek kadar şiddetlenebilir" dedi.
KAPALI AMELİYATLA TEDAVİ
Omuz kaslarında meydana gelen yırtıkların cerrahi tedavisinin artık kapalı ameliyatlarla yapılarak, hastaya önemli konfor sağlandığını belirten Op. Dr. Baloğlu, "Sadece omuz bölgesi uyuşturularak yapılan cerrahi sayesinde hasta ekrandan kendi ameliyatını izleyebilmektedir. Lokal anestezi uygulandığı için de ileri yaştaki hastalar güvenle ameliyat olabilmektedir. Çok büyük yırtıkların tedavisinde de başvurulan, özel cihazlarla 1 santimlik iki delikten yapılan artroskopik ameliyatlar, 45- 60 dakika arasında sürmekte ve hasta ertesi gün taburcu edilebilmektedir. Ameliyatın hemen ardından hasta elini kullanmaya başlayabilir ve günlük yaşantısına verilen egzersizlerle hiç zorlanmadan devam edebilir. Cerrahinin ardından 3 haftalık bir fizik tedavi süreci ile hasta tamamen iyileşmektedir" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.