Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğlundan Annesine En Güzel Hediye

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ilk kez canlı birinden alınan organ başka bir hastaya nakledildi.ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Transplantasyon Ünitesi’nin devreye girmesiyle birlikte Çanakkale’deki...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oğlundan Annesine En Güzel Hediye
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ilk kez canlı birinden alınan organ başka bir hastaya nakledildi.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Transplantasyon Ünitesi’nin devreye girmesiyle birlikte Çanakkale’deki böbrek hastaları büyükşehirlere gitmeden sağlığına kavuşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul’un başında olduğu heyetin yaptığı operasyonla 48 yaşındaki Gürsel Barın’dan alınan böbrek, annesi Behice Barın’a (69) başarılı bir şekilde nakledildi.
Özkul, “Daha evvel beyin ölümü gerçekleşmiş bağışçılardan yaptığımız nakillerden sonra canlıdan canlıya yaptığımız bu nakille Çanakkale’de bir ilki daha gerçekleştirdik. ÇOMÜ organ nakli ekibi olarak başarılı olduğumuz için üniversitemiz ve şehrimiz adına çok sevindik. Çanakkale’ye sağlık alanında katkı sunmaya çalışacağız” dedi.
Annesi eski sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu belirten Gürsel Barın, “Haziran ayında annemin hastalığını öğrendik. Çanakkale’de böyle bir operasyonun artık gerçekleştiğini öğrenince anneme tereddüt etmeden böbreğimi verdim. Onun mutluluğuyla operasyon sonrası kendimi çok iyi hissediyorum” diye konuştu.
Oğlunun verdiği böbrekle hayata yeniden tutunan anne Behice Barın, “Operasyon gayet başarılı geçti. Oğlum böbreğini vermeyi teklif etti. Yaşadığım şehirde bu ameliyatı olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
Baba Emin Barın ise büyük şehirlere verilen organ nakli yetkisinin bütün illere verilmesinin faydalı olacağını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.