Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğluna Önce Hayat Sonra Da Kardeş Verdi

Safra yolları yokluğu (bilier atrezi) nedeniyle 7 aylıkken ameliyat masasına yatan oğlu Yusuf Efe’ye karaciğerinden bir parça ile can aşısı olan Sevgi Kurtuluş (30), ikinci kez anne oldu. İkinci kez hayat verdiği oğluna bir de kardeş veren...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Safra yolları yokluğu (bilier atrezi) nedeniyle 7 aylıkken ameliyat masasına yatan oğlu Yusuf Efe’ye karaciğerinden bir parça ile can aşısı olan Sevgi Kurtuluş (30), ikinci kez anne oldu. İkinci kez hayat verdiği oğluna bir de kardeş veren Sevgi Kurtuluş, “Karaciğer donörü olduğum için değil de oğlumun yaşadıkları yüzünden 2. bebeği hiç düşünmüyordum, sürpriz oldu. İyi de oldu. Şimdi Yusuf Efe çok mutlu, çünkü en iyi arkadaşı kardeşi Yunus” dedi.
Karaciğer nakli olması gereken yakınlarına donör olanların ameliyat sonrasında normal yaşama dönebildiklerinin en güzel örneklerden biri Bursa’da yaşayan iki çocuk annesi Sevgi Kurtuluş oldu. Sevgi Kurtuluş ve eşi İsmail Kurtuluş (31), 2012 yılının 1 Ocak günü anne baba olmanın sevincini yaşadı. Ancak çiftin Yusuf Efe adını verdikleri minik oğulları gün geçtikçe sarardı, doktor hastane günleri başladı. Minik bebeğe yapılan tetkikler sonrasında doğuştan safra yolları yokluğu tanısı koyuldu. Yusuf Efe, karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesine sevk edildi. Yusuf Efe, 3 Ağustos 2012 tarihinde Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından nakil operasyonuna alındı. Bebeğe anne Kurtuluş’tan alınan karaciğer parçası nakledildi. Başarıyla geçen nakil sonrası anne ve bebeği taburcu edildi, belirli periyodla kontrol için hastaneye gelmeleri istendi.
KONTROLE KARDEŞİYLE GELDİ
Yusuf Efe hızla iyileşip büyürken, kontrol süreleri uzadı. Yusuf Efe son kontrole kardeşiyle geldi. Sürpriz bir gebelikle ikinci kez anne olacağını öğrendiğinde endişeli bir süreç geçirdiğini belirten anne Kurtuluş, “Doktorlar naklin üzerinden iki yıl geçmeden yeni bir hamilelik, doğum önermiyor. Dediğim gibi benim için sürpriz oldu, 2. bebeği hiç düşünmüyordum. Aynı şeyleri yaşarım diye korktum. Son güne kadar bu duyguyla yaşadım. Çok şükür korkularım yersiz çıktı. Yunus, 23 Ekim 2014’te dünyaya geldi. Şimdi iki kardeş büyüyor. Yusuf Efe çok mutlu çünkü en iyi arkadaşı kardeşi” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.