Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Odyoloji’nin Duayenleri ‘İşitme Sempozyumu’nda’ Buluştu

Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen 1. İşitme Konuşma ve Ses Bozuklukları Sempozyumu, odyoloji biliminin duayenlerini bir araya getirdi.İşitme Konuşma Bilimcileri Derneğinin ikinci kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen 1....

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen 1. İşitme Konuşma ve Ses Bozuklukları Sempozyumu, odyoloji biliminin duayenlerini bir araya getirdi.
İşitme Konuşma Bilimcileri Derneğinin ikinci kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen 1. İşitme Konuşma ve Ses Bozuklukları Sempozyumu, Hayata Kulak Ver Kulübü tarafından Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Odyoloji alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla alanda öncü olan Onur Konuğu Prof. Dr. Nazmi Hoşal, TÖÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gündüz, TÖÜ Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Belgin, TÖÜ Ankara Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yüksel ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.
‘KONUŞMAK ÇOK REVAÇTA KİMSE BİRBİRİNİ DİNLEMİYOR’
Programın açılışında Rektör Prof. Dr. Şengün, “Günümüzde konuşmak çok revaçta kimse birbirini dinlemiyor. Dinlemeyince de iletişim kurmak çok zorlaşıyor. Hayata Kulak Ver kulübünün ismi bu noktada bana çok anlamlı geldi. Dinleyebilmek zannediyorum konuşmaktan daha zor olsa gerek yani dilini tutabilmek. Burada insan olarak bize böyle bir irade gerekiyor. Bu iradeyi kullanıp dilini tutabilmek, karşımızdakini dinleyebilmek önemli olsa gerek. Sizin mesleğiniz buna hizmet ediyor. Yani insanların birbirlerini daha iyi duyabilmesi daha iyi işitebilmesi daha iyi anlamasına hizmet ediyor. Toplumsal barışın olmasında aile huzurunda bunlar çok önemli şeyler” diye konuştu
‘1995 YILINDA ODYOLOJİ ALANINDA ALMANYA’DAN İYİ DURUMDAYDIK’
Prof. Dr. Nazmi Hoşal, odyolojiyle ilk olarak Amerika’da tanıştığını belirterek orada eğitimine devam ederken, hafta sonları odyolojiyle alakalı çalışmalar yaptığını aktardı. Prof. Dr. Hoşal, ilk olarak Ankara’da Odyoloji bölümünü açtıklarını ilk öğrencilerden birinin de şimdiki Odyoloji bölüm başkanı Prof. Dr. Erol Belgin olduğunu söyledi. Odyoloji’nin ülkemizde tanınması için yaptığı çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Hoşal, 1995 yılında Odyoloji alanında Almanya’dan ileri olduklarını kaydetti.
ODYOLOJİ LİSANS DERSLERİ VEREN İLK ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gündüz, “Üniversitemiz Odyoloji alanında ilk defa 2011 yılında lisans düzeyinde İstanbul Üniversitesi eğitime başladı. Bizde öncülük etmek adına ikinci olarak 2012 yılında lisans eğitimi vermeye başladık ve bu yıl 37 genç odyolog öğrencimizi mezun etmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
BİLGİ BÜTÜNLEYİCİ BİR PROGRAM
Üniversitenin Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Belgin, “Yoğun bir ders döneminden sonra öğrencilerimizle birazcık farklı ama bilgi bütünleyici ve tamamlayıcı bir toplantı düşündük ve geleneksek olarak bunun her yıl yaklaşık bu tarihlerde üniversitemizde tekrarlanması için bir proje hazırladık. Hep birlikte hem bilimsel hem de sosyal paylaşımlarımız için bu güzel üniversiteniz güzel mekânlarında gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.
TÖÜ ODYOLOJİ ALANINDA BÜTÜN DÜZEYLERDE EĞİTİM VERMEKTEDİR
Ankara Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yüksel ise şunları söyledi:
“Üniversitemiz bünyesinde Odyoloji alanında, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermeye devam etmekteyiz. Okulumuzda odyometre, timpanometre, otoakustikemisyon, ABR ve denge ünitelerinden oluşan üç ayrı Odyoloji laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz teorinin yanında pratik uygulama imkanları da bularak iyi bir eğitim alma imkanına sahiptirler.”
Müzik dinletisiyle başlayan program iki gün boyunca sempozyumlarla devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.