Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O Bebek 1 Yaşında

Mersin’in Tarsus ilçesinde, geçen yıl midesi nefes borusuna bağlı olarak dünyaya gelen, iki günlükken gerçekleştirilen ağır bir ameliyatla midesi yemek borusuna bağlanan Arda Taş, ilk doğum gününü kutladı. Minik Arda’nın doğum günü,...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Tarsus ilçesinde, geçen yıl midesi nefes borusuna bağlı olarak dünyaya gelen, iki günlükken gerçekleştirilen ağır bir ameliyatla midesi yemek borusuna bağlanan Arda Taş, ilk doğum gününü kutladı. Minik Arda’nın doğum günü, annesinin hemşire olarak çalıştığı, kendisinin dünyaya geldiği ve ameliyat olduğu Medical Park Tarsus Hastanesi’nde yapıldı.
Hastanede enfeksiyon hemşiresi olarak görev yapan Asuman Taş ile bir fabrikada çalışan eşi Ali Rıza Taş, kızları Asya’nın ardından ikinci bir çocuk sahibi olmak istedi. Asuman hemşirenin, çalıştığı Medical Park Tarsus Hastanesi’nde 7 Nisan 2015’te sezaryenle dünyaya getirdiği erkek çocuk, midesi yemek borusu yerine nefes borusuna bağlı olduğu için hemen yeni doğan yoğun bakıma alındı. Arda adı verilen minik bebek, 2 gün boyunca damar yolundan serumla beslendi. Minik Arda, henüz 2 günlükken, aynı zamanda hastanenin Başhekim Yardımcısı olan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cemal Parlakgümüş tarafından ameliyat edildi.
YEMEK BORUSU KISA KALDI
Hayati tehlike riski yüksek olan küçük bebeğin midesi, zorlu bir operasyonla yemek borusuna bağlandı. Ancak yemek borusu 2 santimetre kısa geldiği için, küçük Arda iki büklüm yapıldı. Bu şekilde midesiyle yemek borusu birbirine dikilince, minik bebek ameliyat sonrası 5 gün uyutuldu, ardından 16 gün yoğun bakımda kaldı. Hastaneden sağlığına kavuşmuş olarak taburcu edilen minik Arda, yaşıtı olan bebeklere göre katı gıdaları daha geç yiyerek ve ilaç kullanarak zorlu bir süreç geçirdi. Bir yaşını dolduran küçük bebek için Medical Park Tarsus Hastanesi’nde bir doğum günü partisi yapıldı.
NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM
Genel Müdür Ahmet Egin’in odasındaki doğum gününe, Arda’nın annesi, babası ve ablası, Başhekim Beyin Cerrahisi Uzm. Op. Dr. Hakan Bahçesi, ameliyatını yapan Op. Dr. Cemal Parlakgümüş, diğer hekimler, hemşireler ve hastane yöneticileri katıldı. Arda’nın annesi Asuman Taş, oğlunun durumunu öğrendiğinde çok şaşırdığını belirterek, “Ameliyata girerken, oğlumun büyük bir hayati risk altında olduğunu biliyordum. Çok korkmuştum. Doktorumuz ve ekipteki arkadaşlarımız zor bir ameliyatı başarıyla tamamladı. Şimdi oğlum 2 yaşına kadar ilaç kullanacak” dedi. Op. Dr. Cemal Parlakgümüş ise küçük Arda’nın durumuna çok ender rastlanıldığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.