Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niksar’da "Meme Kanseri" Bilgilendirilmesi

Tokat’ın Niksar ilçesinde kadınlar “meme kanseri” hakkında bilgilendirildi.Niksar Belediyesi ve Niksar Kent Konseyi’nce 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen programda Niksarlı kadınlara meme kanseri hakkında bilgiler verildi. Niksarlı...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Niksar’da "Meme Kanseri" Bilgilendirilmesi
Tokat’ın Niksar ilçesinde kadınlar “meme kanseri” hakkında bilgilendirildi.
Niksar Belediyesi ve Niksar Kent Konseyi’nce 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen programda Niksarlı kadınlara meme kanseri hakkında bilgiler verildi. Niksarlı kadınlara, Uzman Dr. Kadir Onur Şimşek tarafından meme kanseri konusunda seminer verdi. Niksar Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlen seminere, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın eşi Mukadder Özcan, Niksar Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Fatma Sönmez, Niksar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nagihan Arslan, Niksar Mal Müdürlüğü Şefi Selma İmer ile Niksarlı kadınlar katıldı.
Meme kanserinde erken tanının önemi hakkında bilgi veren Uzman Dr. Kadir Onur Şimşek, "Meme kanseri sıklığının giderek artması önemli bir sağlık sorunu oluşturmasına rağmen erkenden tanı konulduğunda bu hastalıktan yüzde 95 kurtulma şansı vardır. Meme kanserinde erken tanı için 20 ile 30 yaş arası her ay kendi kendinizi kontrol etmeniz ve 3 yılda bir doktor muayenesi olmak lazım. 40 ile 49 yaş arasında ise kendi kendimize muayenemizi her ay, doktor muayenesini ise yılda bir defa, mamografiyi de 2 yılda bir defa yapılmalıdır. 50 yaştan sonraysa her ay kendi kendimize muayenemizi, doktor muayenesini ise yılda bir defa, mamografiyi yılda bir defa yapmamız gereklidir" dedi.
Meme kanserinde erkenden tespiti için kadınların kendi kendilerine meme muayenesi yapmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, "Meme kanseri kitlelerinin yüzde 70’i hastaların kendisi, yüzde 20’si doktor, yüzde 5 ile 10’u arası mamografiyle tespit edilmektedir. 20 yaşından sonra her kadın kendi kendisine muayenesine mutlaka başlamalıdır. Kendi kendisine muayenesine en uygun zaman adet kanamasının başlangıcından itibaren 8. gündür. Menopoza girmiş kadınlarda ise her ayın aynı günüdür. Her ay yapılan kendi kendisine muayene ile kişi memesinin doğal yapısını daha iyi tanır ve memede gelişecek olan olağan bir gelişmeyi kolayca ayırt edebilir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.