Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nesine.Com Eskişehir Basket prematüre çocuklar için pankart açtı

Özel Ümit Hastanesi, sponsor olduğu Nesine.Com Eskişehir basket takımı ile birlikte 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla pankart açarak konuya dikkat çekti.“Erken doğmak sizin tercihiniz değil, her zaman yanınızdayız. 17 Kasım...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel Ümit Hastanesi, sponsor olduğu Nesine.Com Eskişehir basket takımı ile birlikte 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla pankart açarak konuya dikkat çekti.
“Erken doğmak sizin tercihiniz değil, her zaman yanınızdayız. 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlu olsun” yazılı pankartı açan Nesine.Com Eskişehir Basket takımı oyuncuları, bu özel günde bebeklerin ve ailelerin yanında olduklarını hissettirmek istediklerini ifade ettiler. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Nesine.Com Eskişehir Basket Takımı Menajeri Ali Parlak, farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bizler Eskişehir basketbol takımıyız, evet asıl işimiz basketbol gibi görünse de sonuçta toplumun içindeyiz. Toplumun içerisinde yaşarken de bizimle birlikte yaşayan insanların sorunlarından kendimizi uzak tutamayız. Hepimiz çocuklarımızın doğum anına kadar ne ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Bizim takım kaptanımız Özgün Önver’in de prematüre bir çocuğu var. Diğer arkadaşlarımın da bu şekilde doğan çocukları var. Aylarca çocuklarını kucaklarını alamadı bu arkadaşlarımız. Toplumun bu tür hassasiyetlerine değer vermek, topluma bunu görsel olarak da anlatmak adına görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu bizim vatandaşlık borcumuz diye düşünüyorum” dedi.
ANNE SEVGİSİ İLE YAKLAŞIYORUZ
Özel Ümit Hastanesi Yenidoğan Hemşiresi Hacer Avşaroğlu ise, prematüre bebek tanımı, ailelerin dikkat etmesi gereken hususlar ve alınması gereken tedbirler konusunda bilgi verdi. Avşaroğlu, şunları kaydetti:
“Prematüre bebek, ailelerin kendi tercihleri dışında bir takım sağlık problemlerinden dolayı doğum sürecinin tahmin edilenden daha erken gerçekleşmesi olayıdır. 36 haftanın altında doğan bebekler prematüre olarak değerlendirilmektedir. Bizler ciddi bir ekip işi ile bebeklerin anne karnında geçirmeleri gereken sürenin dışarıda tamamlanmasını sağlıyoruz. Bu süreçte çok ciddi insan gücü gerekiyor ve anne sevgisiyle yaklaşmamız gerekiyor bebeklerimize.”
YENİ DOĞAN ÜNİTESİ OLMALI
Özel Ümit Hastanesi’nde 7 yıldır, büyük bir prematüre yoğun bakım ünitesi bulunduğuna dikkat çeken Avşaroğlu, şöyle konuştu:
“2010 yılının Şubat ayından bu yana hastanemizde doğan prematüre sayısı 2 bin 24. Doğum yapacaklar hastanede yeni doğan ünitesi olup olmadığını mutlaka kontrol etmeliler. Aksi durumda şehir dışlarına dahi sevkler olabiliyor. Her hastanede yoğun bakım ünitesi bulunması gerekiyor. 14 yataklı bir yoğun bakım ünitemiz var. Her doğumda çocuk uzmanlarımız oluyor. Yeni doğan uzman hemşiremiz de doğum sırasında görevinin başında yer alıyor. Bebeklerimiz anne karnında geçirmesi gereken süreci küvez içerisinde geçiriyor. Bu zaman içerisinde anne ve babaların büyük sabıra ihtiyacı oluyor. Çok zor bir süreçten geçiyorlar. Ailelere sürekli destek olmaya çalışıyoruz. Bebeği taburcu edip anneye sağlıklı bir şekilde verirsek bizim için en büyük mutluluk bu oluyor”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.