Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nakil Olan Hastalar Doktorlarla Buluştu

Bursa’da organ nakli olan hastalar doktorlarıyla buluştu.Bursa Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Müdürlüğü ve Türk Yoğun Bakım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Beyin Ölümü ve Donör Bakımında Yeni Ufuklar Uzman Hekim Eğitimi"...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nakil Olan Hastalar Doktorlarla Buluştu
Bursa’da organ nakli olan hastalar doktorlarıyla buluştu.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Müdürlüğü ve Türk Yoğun Bakım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Beyin Ölümü ve Donör Bakımında Yeni Ufuklar Uzman Hekim Eğitimi" başladı. Uludağ Üniversitesi Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Kelebek Girgin, “Bursa’da organ ve doku naklinde koordinasyonumuz çok iyi. Ekip arkadaşlarımız çok hevesli. Bizler beyin ölümü teşhisi koyuyoruz. Tedaviyi ve donör bakımı yapıyoruz. Güzel sonuçları görüyoruz. Nakil sırasında böbrekten idrar çıktığında duyduğumuz mutluluğu, karaciğer naklinden sonra enzimler düşmeye başladığında hastanın hayata gülümseyerek baktığını görünce, bütün yorgunluğumuzu unutuyoruz” dedi.
Organ ve Doku Nakli Bursa Koordinatörü Yavuz Selim Çınar ise, “Bursa’da görev yapan hem özel hem, kamuda çalışan 550 uzman hekimle mevzuatla ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Katılan bütün hekimlerimiz beyin ölümü tespiti konulan bu süreçte yer alanlar. Bilgilerini güncellemek için böyle bir eğitim düzenledik. Bursa son 3 yıldır birinci olan bölge, ama yine de daha fazla kendimizi nasıl geliştirebiliriz bunu araştırıyoruz. Bu işin geri planında çalışan koordinatörler olarak nakil olmuş hastaları fazla görmüyoruz. Burada o hastalarımızla hekimlerimizi bir araya getirmek istedik. İnnsanların nasıl hayata döndüğünü, çocukların yaşama sevinciyle dolduğunu görmek istedik" diye konuştu.
NAKİL OLAN HASTALARDAN TEŞEKKÜR
Organ nakli ile hayata tutunan hastalardan Yılmaz Kırgül ve Salih Cem Koçarslan, yaşadıklarını anlattı. 20 gün önce Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden alınan böbrekle sağlığına kavuşan Tuana Topuz da organ nakli operasyonlarında emeği geçen sağlık çalışanlara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.