Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Modern İnsanın Ömrü 85 Yıl

Günümüzde insan ömrünün ortalama 85 yıl olduğu bildirildi.Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda ‘Beslenme ve Kanserin Şifreleri’ konulu konferans düzenlendi. Kent Konseyi Başkanı Hasan...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Modern İnsanın Ömrü 85 Yıl
Günümüzde insan ömrünün ortalama 85 yıl olduğu bildirildi.
Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda ‘Beslenme ve Kanserin Şifreleri’ konulu konferans düzenlendi. Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, “Gelecekte her 4 kişiden birinin kanser olacağı düşünüldüğünde kanser konusunda bilinçlenmek büyük önem taşıyor. Gerek sağlıksız beslenme, gerekse çevre faktörleri sebebiyle görülme sıklığı giderek artan kanserin 2030 yılında 27 milyon kişinin daha kapısını çalması bekleniyor. Günümüzde ise dünyada her yıl 14 milyon kişiye kanser teşhisi koyuluyor, ülkemizde de her yıl yaklaşık 150 bin yeni kanser vakası görülüyor. Kanserin erken teşhis ve tedavisinde son yıllarda hızlı ilerlemeler kaydedilmesi umutları artırıyor” dedi.
Opt. Dr. Ceyhun İrgil ise, her insanın farklı bir yapısı ve metabolizması olduğunu, sağlığın yolunun doğru beslenmeoen geçtiğini ifade etti. İnsanların şişmanlık ve açlık ikilemi arasında giden bir evrede yaşadığını söyleyen İrgil, geçmişte sadece etle beslenen insanların ortalama ömrünün 25 yıl olduğunu belirtti. Günümüzde ise bu sürenin ortalama 85 yıla çıktığını dile getiren İrgil, “Bazı insanlar kilo vermek için uğraşıyor, bazı insanları ise kilo alma derdinde. Her yıl televizyonlarda yeni bir diyet sezonu da açıldığında iş kontrol edilemez bir noktaya ulaşıyor. Diyet konusu ile sadece doktorların ilgilenmesi gerekiyor. Obezite, en büyük sıkıntılardan biri olmasının yanında ciddi ekonomik döngü yapan sektör haline de dönüştü. İnsanlar bilim ve tarihi araştırmayı bırakıp, sadece diyet kitaplarına saldırıyor. Şu an kullandığımız birçok gıda 1600’lü yıllardan sonra hayatımıza girdi. Eskiden olduğu gibi şimdi de çaylar bal veya pekmez ile içilmeye başlandı. İnsanoğlunun beslenme sürecine baktığımızda artık bitkilere önem verdiğimizi ve geçmiş alışkanlıklarımıza dönmeye başladığımızı görüyoruz” şeklinde konuştu.
Söyleşide ‘Kanser Nedir?’ konulu sunum yapan Opt. Dr. Can Başaran, en küçük yapı olan hücrelerin belli bir ömrü olduğunu, ölmesi gerektiği zamanı bilmeyen hücrelerin ise kanser hücresi olarak tanımlanabileceğini belirtti. Her insanın vücudunda kanser hücresi bulunduğunu ifade eden Başaran, “Vücut kanserli hücreyi bağışıklık sistemiyle ortadan kaldırıyor. Üzüntüden kanser olunmaz, ama üzüntü bağışıklık sisteminizi çökerttiği zaman savunma hücreleri kanser hücresini ortadan kaldıramayabilir. Bir santimlik kitlede 1 trilyon hücre var. Bir yere tutunan kanserli hücre böylece çoğalır. Kanser bir hücreden başlar. Tedavi edilmez ise büyür. Kanserin sebepleri arasında sigara, radyasyon, virüsler, genetik yapılar, kimyasallar ve beslenme alışkanlıkları gelmektedir. En önemlisi kanserin işaretlerini bilemeyebiliriz. Vücudunuzda normal dışı durum varsa bu bir aydır devam ediyorsa mutlaka hekime başvurulmalıdır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.