Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moda Akımında Son Trend; Diz Estetiği

Estetik, Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, Moda Akımında Son Trendin Diz Estetiği Olduğunu Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moda Akımında Son Trend; Diz Estetiği
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, moda akımında son trendin diz estetiği olduğunu söyledi.
Op. Dr. Demirel, “Tüm kadınların hayalidir uzun ve gösterişli bacaklar. Daha ince ve zarif bacaklar için yapılan yağ alma işlemleri uzun yıllardır uygulanıyor. Ancak bacak estetiğinde diz kontürünü düzeltmek için uygulanan “diz estetiği” son aylarda hızla popüler hale geldi” dedi.
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, Diz estetiği ve nasıl uygulandığı konusunda yaptığı açıklamada, “Diz bölgesi moda akımlarının da etkisiyle son yıllarda vücutta öne çıkan organlardan biri oldu. Her ne kadar birçok kişi için diz önemsiz gibi görülse de, günlük hayatın bir parçası olan yırtık jean’ler, uzun çizmeler ve kalem etekler ile diz bölgesi de artık kendi cumhuriyetini ilan etti. Dizler konumu itibariyle bacakların tam merkezinde. Eğer dizlerde iç yanda çok fazla yağlanma varsa, bu bacak boyunu olduğundan daha kısa gösterebilir. Dizin arkasındaki yağ kümeleri, bacak bacak üstüne atıldığında portakal kabuğu görüntüsü oluşturabilir. Dizdeki oyuk ve çöküntüler, yara izleri ya da fazla sivri kemikler nedeniyle bacağın estetik görüntüsü bozulabilir” diye konuştu.
LİPOSUCTİON SIRASI DİZLERDE
Op. Dr. Demirel, diz estetiğinde neler yapılabildiği konusunda ise şunları söyledi; “Eğer dizlerde fazlaca yağ doku mevcutsa, bunu diyet ve egzersizle gidermek mümkün olmayacaktır. Ancak Liposuction yöntemi ile hem dizleri daha zarif bir forma sokmak hem de cilt kalitesini arttırmak mümkün. Liposuction yöntemi seçilirken diz kenarındaki gevşeklik değerlendirilir ve yönteme; ultrason, laser ya da radyo frekans eklenebilir.
LAZER
Liposuction öncesi ya da sonrası uygulanan lazer enerjisi ciltaltı kolajen üretimini arttırarak daha diri bir sonuç kazandırabilir.
RADYOFREKANS
Lazer gibi cilt altı ısı oluşturulması esasına dayanan bu yöntemde, daha kontrollü bir ısı yayımı elde edilir. Özellikle çatlak oluşumlu ve ince derilerde daha avantajlıdır.
ULTRASONİK LİPOSUCTİON
Yağ dokusu yoğun bir diz çevresinde kullanılan ultrason gücü, yağların patlatılarak sıvı kıvama getirilmesini sağlar, yaydığı mutedil ısı cildin toparlanmasına faydası olur.
ÇARPIK DİZLERE TAKVİYE
Dizlerde kimi zaman çok keskin kemik hatlarından ötürü çıkık bir görüntü oluşabilir. Yağ enjeksiyonu ile gerekli yerlere hacim verilerek bu çarpık görüntünün önüne geçmek mümkündür. Ancak unutulmaması gereken bu yağ enjeksiyonlarının %60 kadarının vücut tarafından eriyip, yaklaşık %40 oranda kalıcılık göstereceğidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.