Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Migren ağrıları endoskopik cerrahi ile son buluyor

Şiddetli baş ağrısı ataklarıyla birçok kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen migrenden endoskopik cerrahi yöntemi ile kalıcı olarak kurtulmak mümkün olabileceği bildirildi.Uzmanlar, migren tedavisinde birçok yöntemin denendiğini ve...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şiddetli baş ağrısı ataklarıyla birçok kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen migrenden endoskopik cerrahi yöntemi ile kalıcı olarak kurtulmak mümkün olabileceği bildirildi.
Uzmanlar, migren tedavisinde birçok yöntemin denendiğini ve genel olarak etkin bir sonuca ulaşılamadığına dikkat çekiyor. Alın migreni, şakak migreni, ense migreni, burun migreni olmak üzere 4 tür migren olduğunu ve tek bir migren atağının tüm fazlarıyla hastayı 1 hafta etkilediğini belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Duygu, endoskopik migren ameliyatının yüksek başarı oranına sahip olduğunu ve yıllardır ilaç kullandığı halde migren sorunu yaşayan hastalar için kalıcı çözüm sağladığına dikkat çekti.
Tetik Nokta Teorisi ile migreni tetikleyen faktörlere yoğunlaşılıyor
Migren tedavisinin çözümünde önemli rol oynayan Tetik Nokta Teorisi hakkında bilgi veren Op. Dr. Çetin Duygu, "Migren atağının bir başlangıç noktası bulunduğu, bu noktada mekanik sıkışıklığın kimyasal etkilere dönüşerek sinirleri uyarması sonucunda beyinde migren atağını tetikleyen süreci başlattığı savı üzerine duruyor. Migrende asıl sorun yüzeyel cilt altı sinirlerdeki sıkışma ve etkileşimiyle bağlantılı. Mekanik problem giderildiğinde sinir dokusunun çevre dokularla etkileşimi kontrol altına alındığında ana problem giderilmiş oluyor. Endoskopik migren ameliyatı, rastlantısal olarak bulunmasına rağmen tek bir ameliyatla çözümü yok diye bilinen migren hastalığının üstesinden geliyor." diyerek hastaların kabusu olan migrenin kalıcı olarak çözümünün mümkün olduğunu vurguladı.
Migren ameliyatı
Migren ameliyatında Endoskopik Cerrahi yönteminin başarı ile uygulandığını belirten Op. Dr. Duygu, migren ameliyatı hakkında şu bilgileri veridi:
"Endoskopik uygulama yöntemi kamera yardımı ile 1 santimlik saçlı deri içerisinden yapılan (iz bırakmayan) kesilerden girilerek hedef sinirlere cilt altında (migren ameliyatı beyin ameliyatı değil) ulaşılarak sağlanıyor. Etraf dokularla sinirler arasındaki ilişki tekrar düzenleniyor ve sıkışma alanları serbestleştiriliyor. Her bir tetik nokta için ameliyat süresi yaklaşık 40 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. Migren ameliyatı olacak hastaların kan sulandırıcılardan olan aspirini ameliyattan üç hafta önce kesmesini ve ameliyattan bir hafta sonrasına kadar kullanmamasını öneriyoruz. Bunun yanında E vitamini ve bitkisel ürünlerin de kanamaya sebep olabildiği için kullanılmaması gerekiyor."
Migren ameliyatı sonrası iyileşme süreci
"Ameliyat sonrası saçlı deriden dışarı uzanan dren yerleştirilerek içeride kan ve sıvı birikmesi engelleniyor." diyen Op. Dr. Duygu, "Genel olarak dren çekiliyor. Hastanın hastane bir gün gözlem altında kalması isteniyor. İyileşme süreci kişiden kişiye değişmekle birlikte ödem ve şişlikler 3’üncü günde gerilemeye başlıyor ve 7-10 günde belirgin şekilde kayboluyor. Hastalar ağır egzersizleri 3-6 haftadan sonra yapılabiliyor. Eriyen dikişler kullanıldığından dolayı dikişlerin alınması gerekmiyor" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.