Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mide Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Karaciğerinden 1 Kilo 750 Gramlık Tümör Çıkartıldı

Mide ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede karaciğerinde 1 kilo 750 gram tümör olduğunu öğrenen Sezai Demir, girişimsel radyoloji ile sağlığına kavuştu. Seza Demir, “Karaciğerimde tümör olduğu söylenince çaresi yoktu ve yaşamaktan...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mide Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Karaciğerinden 1 Kilo 750 Gramlık Tümör Çıkartıldı
Mide ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede karaciğerinde 1 kilo 750 gram tümör olduğunu öğrenen Sezai Demir, girişimsel radyoloji ile sağlığına kavuştu. Seza Demir, “Karaciğerimde tümör olduğu söylenince çaresi yoktu ve yaşamaktan umudumu kesmiştim. Şu an çok sağlıklıyım” dedi.
Uşak’ta yaşayan 2 çocuk babası Sezai Demir (59), 5 ay önce ani gelişen bir mide ağrısı şikayeti ile Uşak Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada yapılan 4 günlük tedavi ve tetkiklerin ardından Demir’in karaciğerinde kitle olduğu ve ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Özel bir hastanede tedavi olmaya karar veren Sezai Demir, Uşak’tan yanına eşi Leyla Demir(61), damadı Cavit Ceylan(37) ve torunu Orçun Ceylan’ı(14) alarak Antalya’ya geldi. Memorial Antalya Hastanesi’ne gelen Demir ailesi raporları sunup bir de burada muayene edildi. Seza Demir’e karaciğerinde 15-20 cm çapında büyük bir kitle olduğu belirtilip ameliyat olacağı söylendi.
KASIKTAN GİRİP TÜMÖRÜ KÜÇÜLTTÜLER
Girişimsel Radyoloji tekniğiyle Demir’in karaciğerinde tümörün önce büyümesi engellendi daha sonra da hastanın ameliyattan sonra karaciğer yetmezliği çekmemesi için karaciğerinin sağlam olan tarafı büyütüldü. Hastayı cerrahi operasyon için hazırlayan Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Saim Yılmaz, “Kanser ilk başta operasyon yapılacak bir durumda değildi. Yaklaşık olarak 15-20 cm çapında, karaciğerin orta kısmında büyük bir tümördü. Biz bunu hastamıza iki grup tedavi yaptık. Tümörü küçültücü tedaviler ve ameliyattan sonra hastanın vücudunda kalan sol lobunu büyütmeye çalıştık. Kasıktan anjiyo yöntemi ile tümörü besleyen damarlara giriyoruz. Bir yandan tümörü besleyen damarları tıkarken diğer yandan da kemoterapi ile yüklü tanecikleri veriyoruz. Tümör büyük ölçüde kontrol altına alınınca ve yayılmadığını da gördük hastamızı operasyon olması genel cerrahiye aldık. Uzman ekip ve ileri teknoloji cihazlarla yapılınca başarılı bir sonuç alındı” dedi.
1 KİLO 750 GRAM TÜMÖR ÇIKARILDI
Tümörün büyümesi engellenince vücuttan çıkarılması için Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ve ekibi hastayı ameliyata aldı. Tümörün zor bir yerde olduğunu ve hastanın bu tümörle ancak birkaç ay yaşayabileceğini belirten Prof. Gürkan, “Çok büyük bir tümördü ve bunun risklerini hasta ile paylaştık. Yaklaşık 1 kilo 750 gram bir tümör büyüklüğü vardı. Bu tümörü burada bıraksaydık yaşamamama riski vardı. Tekrarlama riski var ama takiplerle bertaraf edilebilir. İmkansız olan bir operasyonu biz girişimsel radyoloji ile imkanlı hale getirdik. Operasyon yapılmasaydı belki de birkaç yaşardı. Bunun bir buçuk katı bir tümörü de daha önceleri çıkarmıştık. Bu operasyonlar mutlaka uzman bir ekiple yapılmalıdır” dedi.
“YAŞAMAKTAN UMUDUMU KESMİŞTİM”
Bir mide ağrısıyla gittiği hastaneden karaciğerinde tümör olduğunu öğrenen ve hayattan bir anda umudunu kestiğini belirten Sezai Demir, gözyaşları içerisinde şöyle konuştu:
“Midem ağrıdığı için Uşak Devlet Hastanesi’ne gittim. Orada 3 gün hastanede yattım ve sonra karaciğerimde kitle olduğunu söylediler. Bizde buraya geldik ve 4 ay tedavi gördük. Ameliyat olmam gerektiği söylendi. Karaciğerimde tümör olduğu söylenince çaresi yoktu ve yaşamaktan umudumu kesmiştim. Şu an çok sağlıklıyım. Tamamen iyileşince memlekete geri döneceğim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.