Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezuniyet Hediyesi ‘Estetik’

Gençlerin popüler kültür ve görsel medya ile birlikte isteklerinin değiştiğini belirten uzmanlar; cep telefonu, bilgisayar, bisiklet gibi mezuniyet hediyelerinin yerini burun ve kulak estetiği gibi hediye taleplerinin aldığını söyledi.Kültürel,...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlerin popüler kültür ve görsel medya ile birlikte isteklerinin değiştiğini belirten uzmanlar; cep telefonu, bilgisayar, bisiklet gibi mezuniyet hediyelerinin yerini burun ve kulak estetiği gibi hediye taleplerinin aldığını söyledi.
Kültürel, eğitsel ve medyadan etkilenmeler sonucunda gençlerin bir takım algılarında farklılıklar gözlemlendiğini belirten uzmanlar, yaşıtlar arasında kız çocuklarının daha çekici, erkek çocuklarının ise daha etkileyici olma yarışında olduğunu söyledi. Toplumda estetiğin gerekliliği yönünde baskın bir düşüncenin oluştuğunu belirten Prof. Dr. Mesut Özcan, “Estetik operasyon isteme yaşının günden güne düştüğünü görüyoruz. Bir dönemin mezuniyet hediyeleri olan bisiklet, bilgisayar ve son bir iki yıldır revaçta olan akıllı telefonlar yerini şimdi estetik taleplere bırakmaya başladı. Gençler, ailelerinden mezuniyet sonrası hediyesi olarak burun, kulak, meme estetiği ve lazer liposuction gibi uygulamalar istiyor. Ama estetik operasyon için belirli şartların varlığı da önem arz ediyor. Bunların arasında en önemli şart, gencin anatomik ve ruhsal olarak gelişimini tamamlamış olmasıdır” diye konuştu.
“HER ESTETİK MUTLU ETMEYEBİLİR”
Anatomik olarak estetik operasyon yapılması söz konusu olan organın gelişiminin sonlanmış olmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Özcan, “Bu açıdan bakıldığında vücuttaki her yapının optimal operasyon yaşı vardır ve bunu her estetik-plastik cerrah bilir. Estetik operasyonun yapılabilmesi için, gencin genel sağlık durumunda operasyona ve anesteziye engel bir husus var mı? Bunun için gerekli test ve tahliller yapılır, titizlikle incelenir. Ruhsal gelişim açısından baktığımızda ise, kişinin operasyon isteği nereden kaynaklanıyor buna bakmamız lazım. Gencin estetik operasyon isteği psiko-sosyal sıkıntı temelliyse, yapılacak bir operasyon genci mutlu etmeyecek, aksine daha ciddi sorunlara dahi sebebiyet verebilecektir. Bu gencin mutlaka ailesinin de desteği ile psikolojik danışmanlık almasında fayda vardır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.