Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevsimsel Geçişlerde Depresyona Dikkat

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgül Karaaslan, mevsim geçişlerinin tüm canlılarda olduğu gibi insanlarda da bir takım değişikliklere neden olabileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgül Karaaslan, mevsim geçişlerinin tüm canlılarda olduğu gibi insanlarda da bir takım değişikliklere neden olabileceğini söyledi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Karaaslan, havaların ısınması ve güneşin daha görünür olması ile birlikte vücudun biyolojik dengesinde bir takım değişikliklerin olacağını ve buna bağlı yorgunluk, uykusuzluk, depresif şikayetler, halsizlik, kas ağrıları gibi bir takım şikayetlerin görülebileceğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Karaaslan, “Bahar yorgunluğu adı verilen bu tablo depresyonla da karışabilmektedir. Onun dışında kişilerde depresif şikayetlerde görülebilir. Havalardaki hızlı değişkenlik sürekli sıcaklık ve soğukluk dengesinin değişmesi de insanlarda bunalım sıkıntı ve gerginliğe yol açabilmektedir. Bu dönemlerde insanlar hayattan keyif alamama, isteksizlik, sıkıntı bunaltı gibi depresif şikayetler gösterebilirler. Bu tarz depresif şikayetleri olan ve en az 15 gün devam eden hastalar mutlaka bir psikiyatri hekimine başvurmalılar.” diye konuştu.
Depresyon tanısı alan hastalarında tedavi olması gerektiğini vurgulayan Karaaslan, "Eğer bu vakalar tedavi almazsa intihara kadar varan durumlar söz konusu olabilir. Bu mevsim geçişlerinde ruh sağlığını koruyabilmek ve hastalıklardan korunabilmek için yapmamız gerekenler uyku düzenine dikkat etmek sağlıklı beslenmeye dikkat etmek, spor yapmak, düzenli yürüyüşler yapmak ,güneş ışığından faydalanmak ,olumlu düşünmeye çalışmak, olumlu düşünen daha pozitif neşeli insanlarla vakit geçirmek ve sosyal ortamlara girmek belki küçük bir tatil yapmak depresyondan korunmamızı ve bu geçiş dönemlerde daha sağlıklı kalabilmemizi sağlar." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.