Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memorial’den Obezite Eğitimi

Memorial Antalya Hastanesi tarafından Manavgat’ta ’Obezite’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Prof. Dr. Alihan Gürkan, obezitenin de kanser gibi ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunu söyledi.Manavgat Belediyesi İbrahim...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memorial Antalya Hastanesi tarafından Manavgat’ta ’Obezite’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Prof. Dr. Alihan Gürkan, obezitenin de kanser gibi ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunu söyledi.
Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ’Obezite Cerrahisi’, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Berna Ertuğ ise ’Obezite ve Kalıcı Kilo Kontrolü’ konularında bilgi verdi. İlginin büyük olduğu seminerde konuşmasına vücut kitle endeksinin tanımıyla başlayan Prof. Dr. Gürkan, "Vücut kitle endeksi, boyumuzun metre cinsinden karesine bölünmesiyle elde edilen bir değerdir. Vücut kitle endeksiniz 19’ ile 25 arasına düşüyorsa şanslısınız kilonuz normal demek. İsteğimiz de bu kiloyu burada tutmak. 25-30 arasında ise kilolusunuz, 30-35 arasında ise şişmansınız demektir. 35-40 arasında ise ciddi şişmansınız demektir. 40 ile 49 arasında ise öldürücü şişmansınız demektedir. Onun üstü de süper süper şişman demektedir" dedi.
Çağın hastalığı olarak adlandırılan kanserin en önemli nedenlerinden bir tanesinin obezite olduğunu yumurtalık, yemek borusu ve karaciğer kanserleri ile aşırı kilo arasında yakın ilişki olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gürkan, "Obezite için uygulanan tedavi ve diyet programlarıyla kilo vermeyi başaramayan bazı hastaların ameliyat ile kilo vermeleri sağlanabiliyor. Beden Kitle İndeksi (BKİ) 40’dan yüksek olan ya da BKİ’i 35’den yüksek ve yandaş hastalığı olan, bu nedenle sağlığı tehlike altındaki kişilerde kilo verdirme amaçlı cerrahi girişimler uygulanabiliyor. Bu operasyonlarla, kişiler girdikleri kısırdöngüden çıkabiliyor. Obezite cerrahi işlemlerinden biri olan tüp mide ameliyatı sonrası kişiler, endokrinoloji uzmanı ve diyetisyen takibinde 3-4 ay içinde ortalama 30-40 kilo verebiliyor" diye konuştu.
Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Berna Ertuğ ise ’Obezite ve Kalıcı Kilo Kontrolü’ konularında bilgi verdi. Beslenmenin bireyin sağlıklı olabilmesi için en önemli etkenlerden birisi olduğunu belirten Ertuğ, "Çünkü beslenme anne karnından itibaren yaşamımızın sonlanmasına kadar olan süreçte yaşamımızın vazgeçilmez olarak yer aldığımız ihtiyaçtır. Günlük yaşamda bireylerin hangi işi yaparsak yapalım bizim için fark etmiyor. Değişen beslenme süreçlerimiz rol oynuyor. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için alınan enerji ile harcanan enerji arasındaki enerjiyi dengede tutmamız gerekiyor ki sağlıklı kilo ya da sağlıklı beslenme süreçleri tamamlayabilelim" dedi.
Obezitenin bir hastalık olduğuna dikkat çeken Ertuğ, "Nedenlerimiz aşırı yeme, tüketme, fiziksel hareket azlığınız, sosyo ekonomik ve psikolojik durumlarınız ve genetik faktörleriniz maalesef etkiliyor. Zararlarında da kilolu olmanın getirdiği pek çok sağlık sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz, tek beden sağlığımız değil ruh sağlığımız da bu süreçte etkileniyor" ifadelerini kaydetti.
Ertuğ, obezite ile mücadele, diyet ve sağlıklı yaşam konusunda davetlilere ayrıntılı olarak bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.