Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meme Küçültme Ameliyatı İle Rahatsızlıklara Son

Uzmanlar, Meme Küçültme Ameliyatı İle Aşırı Büyük Olan Memelerin Neden Olduğu Rahatsızlıkların Giderilebileceğini Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meme Küçültme Ameliyatı İle Rahatsızlıklara Son
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Asuman Sevin, meme küçültme ameliyatı ile aşırı büyük olan memelerin neden olduğu rahatsızlıkların giderilebileceğini belirtti.
Koru Ankara Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Asuman Sevin, büyük memenin neden olduğu rahatsızlıklar arasında boyun, sırt ve bel ağrıları, boyun ve bel fıtığı, kambur tipte duruş bozukluğu, omuzlarda çökme, göğüs altlarında pişik, kötü koku, mantar enfeksiyonları, egzamadan söz edilebileceğini belirterek, meme küçültme operasyonu hakkında bilgi verdi. Meme küçültme ameliyatının genel anestezi altında yapıldığını ifade eden Sevin, ameliyat öncesinde gerekli rutin laboratuvar tahlillerinin istendiğini belirtti. "Meme küçültme ameliyatında çıkarılan kitle ile birlikte belli bir miktarda kan kaybı olur" diyen Doç. Dr. Sevin, "Bu nedenle hemoglobini düşük olan hastalarda ameliyat öncesinde tedbirli olunmalı, gerekebilecek kan hazırlanmalıdır" dedi.
Meme küçültme ameliyatında en önemli noktalardan birinin meme başının korunması olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sevin, "Meme başı belli bir sap ile olması gereken yere taşınır. Böylece meme küçültme ile birlikte meme dikleştirme ameliyatı da yapılır. Ancak bu sırada meme başının beslenmesinin, yani kan damarları bağlantısının korunması çok önemlidir. Burada yapılabilecek hata meme başında çürümeye, nekroza neden olabilir" diye konuştu.
Doç. Dr. Asuman Sevin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genellikle meme küçültme ameliyatında memenin dörtte bir boyuta kadar küçültülebilmesi mümkün olur. Bu çıkarılacak meme dokusu miktarına hasta ile birlikte karar verilir. Ameliyat sonunda her iki meme içine drenler yerleştirilir. Drenler vakuma bağlı olup, meme içinde oluşabilecek kan sızıntılarını dışarı almaya yarar. Genellikle ameliyat ertesi günü drenler çekilir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.