Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meme Büyümesi Erkeklerin Psikolojisini Bozuyor

Yaklaşan yaz mevsiminde deniz, güneş, kum üçgeni düşüncesi hemen herkeste heyecan uyandırırken, meme büyümesi (jinekomasti) olan pek çok erkek için bu dönem kâbusa dönüşüyor.Erkeklerin yüzde 60‘ında görülen jinekomastinin bir rahatsızlık...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaklaşan yaz mevsiminde deniz, güneş, kum üçgeni düşüncesi hemen herkeste heyecan uyandırırken, meme büyümesi (jinekomasti) olan pek çok erkek için bu dönem kâbusa dönüşüyor.
Erkeklerin yüzde 60‘ında görülen jinekomastinin bir rahatsızlık olduğunu, fakat pek konuşulmadığını belirten Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, bu durumun özellikle genç erkekleri çok rahatsız ettiğini kaydetti. Özcan, "Erkekte meme büyümesinin cerrahi dışında tedavi şansı yoktur. Jinekomasti genellikle estetik ve plastik cerrahlar tarafından ameliyat edilir ve öyle de olmalıdır. Genel anestezi altında gerçekleştirdiğimiz bu ameliyatta fazla olan yağ ve meme dokusu alınır. Ancak bazı ileri vakalarda daha iyi bir görünüm sağlamak için bir miktar cildin de çıkarılması gerekebilir" diye konuştu.
Erkekte meme büyümesinin halk arasında sık konuşulmayan, ancak yaygın bir durum olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mesut Özcan, ergenlik döneminde 12-18 yaş grubunda görülen jinekomastinin nadiren gerilediği veya ortadan kalktığı durumlar olsa da, genellikle o büyümüş halinin devam ettiğini kaydetti. Özcan, "Jinekomasti ameliyatı tecrübeli bir estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından yapıldığında komplikasyonlar sık görülmez ve görülse de bunlar genellikle önemsiz minör komplikasyonlardır. Jinekomasti operasyonu, görünümü düzelterek kişinin kendine olan güveninin artmasını sağlar. Ameliyat sonucu kalıcıdır ve eğer beklentileriniz gerçekçi ise yeni görünümünüz sizi oldukça memnun edecektir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.