Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mekke’den geldi, Doktor Muzaffer Al’da şifa buldu

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde yaşayan Abdulaziz Elansari, şeker hastalığından kurtulmak için Dr. Muzaffer Al’a ameliyat oldu. Ameliyat sonrası şeker hastalığından kurtulan Elansari, Dr. Al’a teşekkür etti.Suudi Arabistan’ın Mekke...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mekke’den geldi, Doktor Muzaffer Al’da şifa buldu
Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde yaşayan Abdulaziz Elansari, şeker hastalığından kurtulmak için Dr. Muzaffer Al’a ameliyat oldu. Ameliyat sonrası şeker hastalığından kurtulan Elansari, Dr. Al’a teşekkür etti.
Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde yaşayan ve bir petrol firmasından emekli olan 52 yaşındaki Abdulaziz Elansari, Trabzon gezisi sırasında bir Türk arkadaşının şeker hastalığından ameliyatla kurtulduğunun haberini alması sonucu Samsun’da Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al ile irtibata geçti.
Daha sonra ameliyat olmaya karar veren Elansari, bıçak altına yatarak şeker hastalığından kurtuldu. Uzun yıllar boyunca şeker hastalığını çektiğini belirten Abdulaziz Elansari, “Bu hastalığı 10 yıldan fazla bir süredir çekiyorum. Şeker ve kolesterolüm azami derecede yüksek seviyelerdeydi. Daha önce bunların yüksek seviyelerde olmasından dolayı komalık oldum ve 50 gün hastanede yattım. 2 yıl önce Trabzon’a geldiğimde bir Türk arkadaşım bana şeker hastalığına bir çare bulunduğunu ve ameliyatla giderildiğini söyledi. Ben de buna çok şaşırmıştım. Son çare olarak bu ameliyatı görüyordum. Fakat şeker ameliyatının olunacağını daha önce hiç duymamıştım. Durumum çok kötüydü çünkü pankreasımdaki hücrelerin yüzde 70-80’i oranında kaybetmiştim. Bu da şekerin tüm organlara yayılıp, tüm organları etkisiz hale getirmesi demektir. Dolayısıyla bu son çareydi. Bunu Allah’a tevekkül ederek ve Ramazan ayı boyunca da istihare yaparak Allah’tan şifa bekledim ve bu duruma geldim” dedi.
Ameliyatta yaklaşık 6 saat kaldığını ifade eden Elansari, “Doktorla tetkikleri yaptıktan sonra olduğum ameliyat sonrası bunun ne kadar kritik olduğunu kendimiz de gördük. Safranın etrafı neredeyse 2 kiloluk trigliserid yağ şeklinde kapladığını bizzat kendimiz de gördük. İşin en korkunç yanı ise, pankreas tamamıyla midenin içine doğru girmiş. Dolayısıyla bu da doktorun hiç beklemediği, belki de doktorumuz Muzaffer Al’ın ilk kez karşılaştığı bir durumdu. Normalde ameliyat ortalama 2-2.5 saat süre içerisinde yapılıyordu ama benim ameliyatım yaklaşık 6 saat sürdü. Çünkü ince bağırsaktaki işlemi yaptıktan sonra pankreasa bağlantı yapabilmesi için bir işlem gerekiyordu ve doktorumuz bu işlem için de küçük bir operasyon yaparak mideyi pankreastan ayırmayı başardı. Oradan da bir by-pass yaparak pankreasın ameliyat sonrası insülin üretebilme kabiliyetini arttırmış oldu. İnşallah bunun sonucunu da ilerleyen günlerde daha iyi göreceğiz. Ameliyat sonrası da kolesterol seviyelerimiz test edildi. Testlerde de kolesterolümüz kabul edilir bir seviyeye düştü. Burada başta doktorumuz Muzaffer Al’a ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Elansari’ye kapalı yöntemle metabolik cerrahi uyguladıklarını anlatan Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, “Abdulaziz bey Suudi Arabistan’dan gelen tip 2 diyabet hastamız. Yaklaşık 10 yıldır kendisinde tip 2 şeker hastalığı vardı. Hem insülin hem de ilaç kullanıyordu. Bunun yanında yüksek kolesterol ve yüksek trigliserid değerlerine sahipti. Kendisine kapalı yöntemde metabolik cerrahi uyguladık. Yaklaşık dördüncü günün sonunda hastamızın insülinini keserek ve yağ ile kolesterol seviyelerinde düşme sağlayarak sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin sevincini yaşamaktayız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.