Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meditasyon Ve Terapi İle Gelen Rahatlama

Uzman Klinik Psikolog Sinem Gül Şahin, düzenli yapılan meditasyonun odaklanma ve dikkat problemlerinin çözümünde faydalı olduğunu belirtti.Nadas Psikolojik Danışmanlık Uzman Klinik Psikolog Sinem Gül Şahin, meditasyonu yoğun bir şekilde iç...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzman Klinik Psikolog Sinem Gül Şahin, düzenli yapılan meditasyonun odaklanma ve dikkat problemlerinin çözümünde faydalı olduğunu belirtti.
Nadas Psikolojik Danışmanlık Uzman Klinik Psikolog Sinem Gül Şahin, meditasyonu yoğun bir şekilde iç dünyamıza odaklandığımız bir durum olarak tarif edebileceğimizi belirterek, “Kelimenin kökeni meditato "derin düşünme" anlamına gelse de bu bizim günlük hayatta zihnimizi kullanarak uyguladığımız aktif düşünme eyleminden farklıdır. Meditasyonda ilk adımımız farkındalıktır. Bedenimizin, nefesimizin farkındalığı, sınırlarımızın farkındalığı, bu sınırlarda dolaşırken oluşan duygularımızın farkındalığı. Farkındalıkla beraber düzenli yapılan meditasyon şimdi ve burada olmayı kolaylaştırdığı için odaklanma ve dikkat problemlerinin çözümünde faydalıdır” dedi.
“Meditasyonda kullanılan teknikler nefes alış verişimizi ve kan dolaşımımızı düzenlediği için bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kendimizi daha canlı ve sağlıklı hissetmemizi sağlar” diyen Uzman Klinik Psikolog Sinem Gül Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Uyguladığımız nefes teknikleri sayesinde stresle başa çıkmayı, gevşemeyi ve rahatlamayı öğreniriz. Beden ve zihnin bütünleşip ikisinin aynı anda rahatladığı bir yöntem olan tüm vücut meditasyonunu uygulamaktayım. İçeriğinde bazı yoga hareketleri bulunsa da bunun yaygın anlamdaki bir yoga dersi olarak görülmemesi gerekiyor. Yaptığımız hareketler fiziksel bir performansı amaçlamıyor. Temel amaç meditasyon ve rahatlama, ve tabi ki daha çok psikolojik süreçleri hedef alıyoruz. u tekniği bana psikoterapiye gelen danışanlarıma da ek olarak uyguluyorum ve sürece oldukça faydası olduğunu görüyorum. Kişiler bir yandan rahatlarken bir yandan da süreç içerisinde farkındalıkları artıyor ve kendi sorunlarının çözümüyle ilgili daha hızlı yol kat edebiliyorlar. zellikle kadınlara yönelik Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen Meditasyon ve Terapi etkinliğimiz var.Neden mi kadın ? Çünkü kadın mutluysa onun temas ettiklerinin de mutlu olduğu düşüncesindeyim. Çalışmamın sloganı da “bir dönüşüm bazen tek bir kadının hamlesiyle başlar”. O yüzden bu ayı kadınlara armağan edip özel indirimler ve hediye seans uygulamaları düzenliyorum. Etkinliğimiz Haziran ayının ilk haftasına kadar devam edecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.