Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medicabil'den Omurga Sağlığı Merkezi

9 yıldır Bursalılar’a kaliteli sağlık hizmetleri sunan ve geçtiğimiz aylarda MEDICABIL kalitesini Yıldırım’a da taşıyan Özel Medicabil Hastanesi, omurga hastalıkları konusunda bilinçlendirmelerde bulunmak ve küçük yaşlardaki hastalar için fizik tedavi ve rehabilitasyon programları uygulamak amacıyla Özel Medicabil Hastanesi Omurga Sağlığı Merkezi’ni (MOSMER) kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2019 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2019 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medicabil'den Omurga Sağlığı Merkezi

Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hayati Aygün önderliğinde çalışmalarına başlayan MOSMER ekibinde, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Dinç, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Naci Yosunkaya, Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Sinan Gönüllü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Ayşe Yıldırım, Uluslararası Hasta Bölümü Sorumlusu Samet Bilgen, Fizyoterapist İkbal Vatansever, Hemşire Nesrin Serbest, Hemşire Seda İnan ve Hemşire Zeynep Usta yer alıyor.

Hasta ve hasta yakınları bilinçlendirilecek

MOSMER Skolyoz Okulu, Bel-Boyun Okulu gibi faaliyetler çerçevesinde düzenlenecek olan periyodik toplantılarla hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirme toplantılarıyla faaliyetlerine başlayacak olan MOSMER, sonrasındaki süreçte de omurga hastalığı bulunan yaşlılar ve serebral palsi hastaları için de düzenli olarak bilgilendirme toplantıları organize edecek.

Gelecek dönemde Özel Medicabil Hastaneleri bünyesinde tedavi gören, özellikle küçük yaştaki skolyoz hastaları için fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulamayı amaçlayan MOSMER, bu hastaların tanı, tedavi ve tedavi sonrası takiplerini Özel Medicabil Hastanesi Omurga Sağlığı Merkezi ekibi tarafından multidisipliner yaklaşımla sağlayacak. 

“Bursa’daki bir eksikliği gidermek için MOSMER’i kurduk”

MOSMER hakkında bilgilendirmelerde bulunan Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hayati Aygün, “Bursa’da sağlık konusunda önemli atılımlar gerçekleştirilse de, özellikle skolyoz ve serebral palsi hastalarının muhatap bulup, bilgi ve destek alabileceği bir merkezin ya da ekibin olmamasını sürekli olarak belirtmelerinden dolayı hem hastalarımızı bilgilendirmek, hem de bu eksikliği bir nebze de olsa gidermek için MOSMER’i kurduk. MOSMER’in kuruluşunda bizlerden desteğini esirgemeyen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen’e ve bu ekibe katılmayı gönüllü olarak isteyen tüm ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.