Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Masa başında sağlıklı yaşam eğitimi

Ofis çalışanlarının en büyük sıkıntısı olan hareketsizliğin önüne geçmek isteyen Nilüfer Belediyesi ve Toplum Sağlığı Merkezi, “Hareketli Nilüfer” projesi kapsamında belediye personeline masa başı egzersizleri eğitimi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Masa başında sağlıklı yaşam eğitimi

Belediye personeline Dr. Oya Söylemez tarafından masa başı egzersizleri eğitimi verildi. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen eğitimde masa başında çalışanların yaşadıkları sağlık problemlerine işaret eden Söylemez, hareketsizliğin yol açtığı hastalıklara dikkat çekti. Masa başında çalışanların sıklıkla bel ve boyun ağrılarından şikayetçi olduklarını vurgulayan Söylemez, hareketsizliğin vücudun bütün fonksiyonlarını etkilediğini belirtti.
Haftada yaklaşık yüz elli saat şiddetli fiziki faaliyetin iskemik kalp hastalığı riskini yüzde 30, diyabet rahatsızlığını yüzde 20, göğüs ve kolon kanseri riskini de yüzde 21 ila 25 arasında azalttığını kaydeden Dr. Oya Söylemez, egzersizlerin yararlarını bildirdi. Söylemez şunları anlattı:
“Egzersizler kemik erimesini önlüyor, solunum kapasitesini arttırıyor, beynin kan akışını düzenleyerek erken bunama dönemini geciktiriyor, kanser tarzı hastalıklarda da hayat kalitesini arttırıyor. İleri yaşlarda kanser görülme riskini azaltıyor”.
Nilüfer Belediyesi’nin yaya öncelikli çalışmalarının halkın hareketliliğini arttırdığını ifade eden Dr. Oya Söylemez, bu tarz çalışmaların fertlerin sağlıklı yaşama standardına ulaşmasını sağladığı gibi iletişimi de geliştirdiğini belirtti.
Sağlıklı yaşamın hareketle mümkün olduğunun altını çizen Dr. Oya Söylemez, eğitimin ardından belediye personeline uygulamalı masa başı egzersizlerini gösterdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.