Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mantar satıcı uyardı, “Mantarı 3-4 günden fazla bekletmeyin”

4 günden fazla bekletmemesi gerektiği, rengi kararmaya başlayan mantarların, sağlık açısından önemli olan fitobesin içeriklerinin azaldığı bilimsel araştırmalarda ortaya çıktığı belirtildi.Bilecik’te manav tezgahlarında kilosu 7 liradan...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mantar satıcı uyardı, “Mantarı 3-4 günden fazla bekletmeyin”
4 günden fazla bekletmemesi gerektiği, rengi kararmaya başlayan mantarların, sağlık açısından önemli olan fitobesin içeriklerinin azaldığı bilimsel araştırmalarda ortaya çıktığı belirtildi.
Bilecik’te manav tezgahlarında kilosu 7 liradan kültür mantarına vatandaşların ilgisi yoğun olurken, satıcısı Mürvet Gedik, vatandaşlarına hem uyarı, hem de tavsiyelerde bulundu. Mantarın faydaları hakkında bilgiler aktaran Gedik, mantarda yüksek oranda protein, fosfor ve folik asit içerdiğini anlatarak, "Uzmanlar, 100 gram mantarda bir yetişkinin günlük protein, fosfor ve folik asit ihtiyaçlarını karşılamasına denk geldiğini söylüyorlar. Mantar içerdiği karbonhidrat-protein yapılı fitobesin öğeleri ile bağışıklık sistemini güçlendirmekte, artrit gibi hastalıklardan korunmada, kanser riskini azaltmakta ve kalp sağlığını korumakta yararlı olduğu da söylüyor uzmanlar. Mantarda bulunan selenyum ve bakır minerallerinin vücudumuzu toksinlerden temizleyen sistemler açısından önemli olduğu biliniyor" dedi.
“Mantarı 3-4 günden fazla bekletmeyin”
Mantar zehirlenmelerinin ülkemizde eski yıllara nazaran az görülse de hala bir sorun olduğunu belirten ve kültür mantarı dışında mantar tüketilmemesini tavsiye eden Mürvet Gedik, "Özellikle benekli mantarların tüketilmemesi önerilmektedir. Buzdolabında hava almayacak bir kapta saklamak mantardan maksimum fayda sağlamanızı sağlar. Kültür Mantarını mümkünse 3-4 günden fazla bekletmeyin. Rengi kararmaya başlayan mantarların, sağlık açısından önemli olan fitobesin içeriklerinin azaldığı bilimsel araştırmalarca kanıtlanmıştır" diye belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.