Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa Yeşilay Cemiyeti gençleri buluşturdu

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Manisa Şubesi, gerçekleştirdiği programda zararlı alışkanlıklara karşı mücadelesinde destek olduğu projelerin gençleri ve aileleri ile bir araya geldi.Türkiye Yeşilay Cemiyeti Manisa Şubesi tarafından düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa Yeşilay Cemiyeti gençleri buluşturdu

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Manisa Şubesi, gerçekleştirdiği programda zararlı alışkanlıklara karşı mücadelesinde destek olduğu projelerin gençleri ve aileleri ile bir araya geldi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Manisa Şubesi tarafından düzenlenen programda madde bağımlılığına karşı mücadelede destek olan gençler ve ailelerini buluşturdu. Programın açılışında konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun, çok anlamlı bir amaç için ülkemizin güzide kurumlarından olana Yeşilay vesilesiyle bir arada olduklarını kaydetti. Ruh ve beden sağlığı yerinde bir neslin en büyük sermaye olduğunu belirten Başkan Fulcun, “Ülkemizin geleceğimizin teminatı hiç şüphe yok ki aydınlık nesillerimizdir. Onları zararlı alışkanlıklardan korumak için dimdik ayakta durmak bizim en önemli vazifemizdir. Yeşilay yaklaşık 100 yıldır bunun için mücadele ediyor. Onları kötü alışkanlıklardan korumak için topyekün mücadele etmeliyiz. Soruna zamanında müdahale etmeliyiz. Girilmesi kolay olan bağımlılıktan çıkmanın maddi ve manevi olarak kolay olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız” dedi.

Manisa’da 200 gençle birebir temas kurduklarını vurgulayan Fulcun, onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacıyla sportif, kültürel faaliyetlere yönlendirdiklerini söyledi. Teknolojinin hayatın vazgeçilmezi arasında yer almasının bazı sorunları da beraberinde getirdiğini dile getiren Fulcun, “Her 10 hanenin 7’sinde internet bulunuyor. Çocuklar ortalama 10 yaşında cep telefonu kullanmaya başlıyor. Ve her 10 çocuktan 9’u televizyon izliyor. Sanal ortam çocuklar için tuzaklarla dolu. Teknolojiyi ölçülü kullanmayı onlara öğretmek durumundayız. Ancak bunun için biz büyüklerin örnekliği mecburidir. Hepimiz alışkanlıklarımızın çocuğuyuz. Uzmanlar günlük davranışlarımızın yüzde 40’tan fazlasının alışkanlıklardan oluştuğunu söylüyor. Bu nedenle küçük yaşta doğru alışkanlıkların kazandırılması son derece önemlidir” diye konuştu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak her alanda çalışmaya büyük önem verdiklerini ama bütün bunların yanında nesilleri koruyabilmek, değerleri koruyabilmek, kıyamete kadar bu cennet vatanda kalabilmek için çaba ve gayret gösterdiklerini söyledi. Kamu yararına, toplum yararına çalışan Yeşilay Cemiyeti’ne her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, “Bir paydaş, bir ortak olarak Yeşilay ile birlikte gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, kumardan, teknoloji bağımlılığından koruyabilmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Türk düşmanları biliyorlar ki biz topla, tüfekle, uçakla sindirilemeyiz. Ama bizi farklı yönlerle yıkmak istiyorlar. Ne gibi uyuşturucuyla, kötü alışkanlıklarla, teknoloji bağımlılığıyla bizim aklımızı, beynimizi uyuşturarak, bedenimizi uyuşturarak bizi geçmişimizden, tarihimizden, medeniyetimizden, bizi biz yapan değerlerimizden, vatan sevgimizden, bayrak aşkımızdan uzaklaştırarak binlerce yıl yenemedikleri bu necip milleti yenmek istiyorlar. İşte bu noktada Yeşilay’ın bu çalışmaları anlamlıdır. Bizi meydanlarda yenemeyenler, bizim gençlerimizi, nesillerimizi uyuşturarak da bizi yenemeyecekler” dedi.

Konuşmaların ardından Şef Arcan Aydınlı yönetiminde Manisa Güzel Sanatlar Lisesi Ambrossia Çok Sesli Korosu konser verdi, Şaban Kaya yönetiminde Manisa Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (MAKGÖÇ) Halk oyunları gösterisinde bulundu. Programın sonunda katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

Öğrencilerin genellikle üniversitede alkolle tanıştığına dikkat çeken AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Ben korkuyorum. Alkolle mücadele ederiz, sigarayla mücadele ederiz, madde bağımlılığıyla mücadele ederiz ama bu teknoloji ile mücadele edemeyeceğiz gibi görünüyor. 10 yıl sonra çocuklarımızı psikologa götüreceğiz. 20 yıl sonra psikiyatrilerin görevleri çoğalacak. Akıl hastanelerinde şizofrenlerin sayısı çoğalacak. Bugün ülkemizde 700 bin şizofren var. Bu çocuklar sabah ellerinde cep telefonuyla. Sohbetler bitti, eğitim bitti, okullar bitti” diye konuştu.

Şehzadeler Belediyesi Bedesten Salonu’nda gerçekleşen programa AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.