Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener:

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, normal doğumlarda bebek ölüm oranının yüzde 27,8, sezeryan ile doğumda ise yüzde 72,6 olduğunu söyledi.Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ’Bebek Ölümleri Önleme Çalıştayı’ gerçekleştirdi....

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, normal doğumlarda bebek ölüm oranının yüzde 27,8, sezeryan ile doğumda ise yüzde 72,6 olduğunu söyledi.
Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ’Bebek Ölümleri Önleme Çalıştayı’ gerçekleştirdi. Çalıştayda konuşan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, halk sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Çalıştayda bebek ölümlerinin nedenini, oluş biçimlerini ayrıntılı olarak değerlendiren Şener, “Önemli bir halk sağlığı sorunu olan anne ve bebek ölümlerini önlenmesine yönelik yürütülen başarılı çalışmalar sonucu 2002’de anne ölümleri 100 binde 64, 2005’de 28,5, 2012’de ise 15,5’e geriledi. Bunu yanında Türkiye’de bebek ölümleri 2002’de binde 31,5 iken 2012’de ise binde 7,4’e gerilemiştir. İlimizde ise 2005’te bebek ölüm hızı binde 7,2 olarak kayıtlara geçmiştir. Biz, her bir bebek ölümünü izleyerek nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle bebek ölümleri olmaması için 2009’a ’Bebek ölümleri izleme sistemini’ kurduk. Kentte gerçekleşen tüm bebek ölümleri ve ölü doğum bilgileri sahada ölümün gerçekleştiği hastane ve süreci takip eden kurumlardan toplanarak İl Bebek Ölümlerini İnceleme Kurulu’na taşınmakta ve burada uzmanlarca konu tartışılmakta ve raporlar hazırlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
’’POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI’’
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şener, "Bebek ölümlerini daha aşağı seviyelere düşürmek için bugüne kadar yürütülen başarılı çalışmalardan daha fazlasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bebek ölümlerinin önlenmesi en azından azaltılıp batı toplumlarının seviyelerine getirilmesi için yapmamız gereken bir çok görev var. Anne adayının periyodik kontrollerinin sağlıklı bir bebek doğurması için yeterli değil. Anneye sağlıklı bir çevre, yeterli dengeli beslenme ekonomik, sosyal ve psikolojik destek, çalışıyorsa iş ve iş ortamının düzeltilmesi ve daha bir çok konuda düzenleme ve pozitifi ayrımcılık yapılması gerekiyor" diye konuştu.
Konuşmanın ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğünden Dr. Selma Aydın Felek sunum yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.