Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisinde Tadilat Tamamlandı

Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisinde yaklaşık dokuz ay önce başlayan tadilat işlemleri bugün itibari ile sona erdi ve acil servis yeniden hizmete girdi.Malatya ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Malatya Devlet Hastanesi Yönetimi...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisinde yaklaşık dokuz ay önce başlayan tadilat işlemleri bugün itibari ile sona erdi ve acil servis yeniden hizmete girdi.
Malatya ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Malatya Devlet Hastanesi Yönetimi tarafından Devlet Hastanesi acil servisinde dokuz ay önce başlatılan tadilat işlemleri sona erdi. Acil serviste yapılan yeni düzenlemeler sonrası artan müdahale ve müşahede alanları ile ortalama 70 olan aktif yatak sayısı 90’a çıkartılırken Acil servis bölgeye hizmet edebilecek düzeye geldi. Acil Servis yeni düzenlemeler ile modern bir görünüme kavuşurken serviste hastaların zaman geçirmesi için bekleme alanlarına kütüphaneler kuruldu.
Acil servisin son halini basın mensuplarına tanıtan Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Erhan Berk, acil servisteki yeni düzenlemelerle vatandaşlara daha iyi hizmet vereceklerini söyledi. Acil servislerin hastanelerin aynaları olduğunu kaydeden Berk, “Hastanelerde gerçekleşen tüm hasta karşılama, tanılama, yatış, operasyon, yoğun bakım, taburculuk, kısacası tüm tanı ve tedavi süreçleri acil servislerde vardır ya da iç içedir. Ayrıca acil servisler 24 saat boyunca çalışmaları nedeniyle kesintisiz olarak hastaneye başvuran tüm hastalara gereken tüm tıbbi ve sosyal hizmetleri verebilecek düzeyde yapılanmış olmalıdırlar. Biz de bu düşünceden yola çıkarak fiziki mekanın uygun ve verimli kullanılması için acil servisimizde yeni düzenlemeler gerçekleştirdik” diye konuştu.
Yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Berk, “Yaşamsal tehlikesi olan hastayı zaman geçirmeden tanımlamak ve acil girişim sağlamak, hasta akışını ve birim trafiğini rahatlatmak ve kritik olmayan hastanın bakımını kolaylaştırmak için üçlü triaj sistemine geçerek yeşil, sarı ve kırmızı alanlar oluşturduk. Yetişkin ve çocuk travma alanlarını ayrıştırarak, hem çocuk hastaların korkularını hafifletme hem de işleyiş hızında artış sağladık. Artan müdahale ve müşahede alanları ile ortalama 70 olan aktif yatak sayısını 90’a çıkararak acil ünitemizin kapasitesini arttırdık. Bölgeye hizmet veren bir hastane olduğumuzdan hasta sevkıyatında aciliyet durumunu göz önünde bulundurduğumuzda bazen zaman kavramıyla yarıştığımızdan Hastanemize bir helikopter pisti kazandırdık. Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer Arındırma Ünitesini (KBRN Ünitesi), dekontaminasyon odası ve enfeksiyon hastalıkları içim kullanacağımız negatif basınçlı izolasyon odasını, küçük cerrahi işlemlerin yapılabileceği acil lokal ameliyat odasını oluşturduk. Acil laboratuvar, röntgen, ultrason, tomografi ünitelerini acil servisin içerisine alıp, hasta transfer sürecini kısaltarak tetkik ve tahlillerin daha hızlı sonuçlandırılmasını sağladık” ifadelerini kullandı.
Acil Servisteki yeni düzenleme sürecinde sosyal alanları ön planda tutarak daha modern bekleme alanları oluşturduklarını dile getiren Berk, “Bu alanlara hasta ve yakınlarının faydalanabileceği kitap okuma alanları dizayn ettik. Acil servise yakın ve acil ulaşımını aksatmayacak şekilde, ambulans otoparkı, hasta nakil araçları, engelli hasta araçları ve resmi araçlar, personel ve hasta yakınları için uygun ve yeterli genişlikte otopark alanı ayırdık. Acil servisimiz tüm bu düzenlemeler ile Malatya’mız ve çevre illerimize en iyi ve en etkili sağlık hizmeti verebilecek duruma gelmiştir. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Ben tüm bu süre içerisinde katkılarından dolayı Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hilmi Ataseven’e de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.