Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemili çocuklar doğum günü partisinde doyasıya eğlendi

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İzmir Şubesi, yeni açtığı Alsancak Ofisi’nde lösemi hastalığından kurtulan ve tedavileri biten çocukların doğum günlerini kutladı.LÖSEV’in, lösemi tedavisi gören ve tedavisi tamamlanan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lösemili çocuklar doğum günü partisinde doyasıya eğlendi

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İzmir Şubesi, yeni açtığı Alsancak Ofisi’nde lösemi hastalığından kurtulan ve tedavileri biten çocukların doğum günlerini kutladı.

LÖSEV’in, lösemi tedavisi gören ve tedavisi tamamlanan çocuklar için başlattığı doğum günü partisi etkinlikleri devam ediyor. Lösemiden kurtulan çocuklar LÖSEV’in geçtiğimiz hafta açtığı Alsancak Ofisi’nde bir araya gelerek, doğum günlerini kutladı. Gönüllerince eğlenen çocuklar, aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirdi.

Doğum günü etkinliklerinin geleneksel olarak düzenlendiğini belirten LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Burak Korkmaz, hastalıkla mücadele eden ailelerle daha fazla vakit geçirmeye onlara zorlu süreçlerinde destek olmayı amaçladıklarını belirtti.

"İkinci ofisimizi açtık"

Lösemili çocuklara ve yetişkinlere 2008 yılından bu yana Karşıyaka ilçesinde hizmet verdiklerini, ancak ihtiyaçtan dolayı ikinci şubelerini Cumhuriyet Meydanı’nda açtıklarını dile getiren Korkmaz, “Şu an her geçen gün hasta sayımız ve buna paralel olarak gönüllü bağışçı sayımız artış gösteriyor. Daha fazla insana ulaşmak, daha fazla ailemize kucaklayabilmek, onların bize daha çabuk ve kolay ulaşabilmesi, aynı zamanda daha fazla gönüllü ve bağışçıya ulaşabilmek için yeni bir ofis ihtiyacımız oluştu. Biz de buna bağlı olarak Alsancak’ta yeni ofisimizin açılışını gerçekleştirdik ve bu ofisimizdeki ilk doğum günü etkinliğini gerçekleştirdik” dedi.

“Daha fazla çocuğumuza yardımcı olalım”

Ege Bölgesi gibi hastalığın çok arttığı bir bölgede daha fazla hizmet vermenin daha fazla çocuğu kurtarmanın heyecanını taşıdıklarını dile getiren Burak Korkmaz, “Bizler için daha fazla insan, daha fazla gönüllü, daha fazla bağışçı her zaman çok daha önemli. Biz büyük işler yapmaya çalışan küçük bir ekibiz. Asıl gücümüz gönüllülerden ve bağışçılardan geliyor. Onları buraya davet ediyoruz. Daha fazla çocuğumuza yardımcı olalım” ifadelerini kullandı.

LÖSEV ile iyileşen genç şimdi çalışarak moral oluyor

LÖSEV’in desteği ile lösemi hastalığını yenen ve LÖSEV’de çalışan Ozan Kurban (24) isimli genç de, artık başka hastalara umut oluyor. LÖSEV’e gelen hastaların kendisini iyileşmiş olarak görmemelerinin büyük moral olduğunu anlatan Ozan Kurban, “Bu hastalığı atlatmış biri olarak burada çalışmam, gelen ailelere ve hastalara ‘demek ki bu hastalıktan kurtulunabiliyor’ imajı veriyor. Çocuklar ve aileler ilk geldiklerinde ciddi bir şokla geliyorlar. Çünkü ölümcül bir tarafı olan bir hastalık. Ama canlı bir örneği var, bu hastalığı yenmiş biri var. Hastalığın içinden gelen biri olarak beni görmek, karşılıklı paylaşımlarımız onlar için büyük moral oluyor. Bu hastalıkta en önemli etkenlerden birinin de manevi destek olduğunu düşünürseniz, benim olmamın onları motive ettiğine inanıyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.