Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemi Hastası Elif, 9 Bin Lira Olmadığı İçin Eriyor

Gaziantep’te lösemi hastası 9 yaşındaki Elif için uygun ilik bulundu, ancak gereken 9 bin TL bulunamıyor.Şehitkamil ilçesi Yenimahalle 57 Nolu Sokak’ta ikamet eden Ayşe ve Orhan Vural çiftinin en büyük çocuğu olan Elif, 2 yıldır uygun...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lösemi Hastası Elif, 9 Bin Lira Olmadığı İçin Eriyor
Gaziantep’te lösemi hastası 9 yaşındaki Elif için uygun ilik bulundu, ancak gereken 9 bin TL bulunamıyor.
Şehitkamil ilçesi Yenimahalle 57 Nolu Sokak’ta ikamet eden Ayşe ve Orhan Vural çiftinin en büyük çocuğu olan Elif, 2 yıldır uygun ilik bekliyor. Doktorlar kısa süre önce Elif’e Amerika’da uygun ilik bulunduğunu ve bir ay içerisinde Antalya’da nakil olması gerektiğini bildirdi. Kızları Elif için uygun iliğin bulunması sevincini yaşayan Vural çifti, maddi sıkıntılardan dolayı tedaviyi yaptıramıyor. İlik nakli için gereken 42 bin doların 39 bin dolarını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşıladı. Ancak geri kalan 3 bin doları ailenin karşılaması gerekiyor. Yaklaşık 9 bin TL’yi denkleştiremeyen aile, ilik hakkını kaybetmenin endişesini yaşıyor.
“KIZIMI KURTARIN, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM’’
Fabrikada işçi olarak çalıştığını belirten baba Orhan Vural, “asgari ücretle ailemi zar zor geçindiriyorum, bir de kızımın tedavi giderleri eklenince ne yapacağımı şaşırdım. Kızımı kurtarın başka bir şey istemiyorum’’ dedi. 4 çocuğuyla kiralık bir evde yaşadığı öğrenilen baba Vural, “Kızımın iki yıl önce rahatsızlığı başladı. İlk olarak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdük, oradan da Onkoloji Hastanesine sevk edildi. Daha sonra kızımın ‘Aplastik Anemi’ hastalığı olduğunu öğrendik. Antalya’daki bir hastane aracılığı ile Amerika’da uygun bir ilik bulundu. SGK uygun ilik için gerekli olan 42 bin doların 39 bin dolarını karşıladı. Ama benim geri kalan 3 bin doları bulabilmem çok zor. Çünkü ben asgari ücretle çalışan bir fabrika işçisiyim. İki yıldır hem evi geçindiriyorum hem de kızımın Antalya’da devam eden tedavisi için harcama yapıyorum, birçok yerden borç aldım. Daha önce de Almanya’da uygun ilik bulunmuştu ama bizden istenen parayı denkleştiremediğim için iptal oldu. Ben yetkililerden ve büyüklerimden sadece kızımın tedavisi için gereken giderleri karşılamalarını talep ediyorum’’ şeklinde konuştu.
“KIZIMIN GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ERİMESİ BENİ KAHREDİYOR’’
Kızının tekrar eski sağlığına kavuşup okuluna devam etmesini istediğini belirten anne Ayşe Vural, “Kızımın gözlerimin önünde günden güne erimesi beni kahrediyor’’ dedi. Anne Vural, “Ailemden ve akrabalarımdan yaklaşık 30 kişiye hastanede test yaptırdık ama hiç birimizin iliği kızıma uymadı. Eşim fabrikada çalışıyor, evimiz kira, zar zor geçiniyoruz. Kızımı okula gönderiyorum ama okulda rahatsızlanınca öğretmeni arıyor, tekrar gidip alıyorum. Ama ben şu anda kızımın sağlığından başka hiç bir şey düşünemiyorum. Yetkililerden tek istediğim kızımın tedavisi ve ilik nakli için gereken giderlerin karşılanması’’ diye konuştu.
“OKUYUP DOKTOR OLMAK İSTİYORUM’’
Son zamanlarda hastalığının şiddeti arttığı için okula gidemeyen Lösemi hastası Elif Vural (9), “En kısa zamanda iyileşip okuluma devam etmek istiyorum. Ben büyüyünce doktor olup, benim gibi hasta olan çocukları iyileştirmek istiyorum’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.