Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban’da beslenmede doğru bilinen yanlışlar

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Diyetisyeni Elanur Yılmaz, damar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalarının Kurban Bayramı’nda beslenmelerine çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle mide rahatsızlıkları çekenlerin eti 24...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Diyetisyeni Elanur Yılmaz, damar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalarının Kurban Bayramı’nda beslenmelerine çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle mide rahatsızlıkları çekenlerin eti 24 saat bekletmeden tüketmemelidir" dedi.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Diyetisyeni Elanur Yılmaz, Kurban Bayramı’nda beslenme hataları ve yanlışları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasının kalp-damar hastaları, diyabet hastaları, hipertansiyon hastaları ve böbrek hastalarının risk oluşturduğunu hatırlatan Diyetisyen Elanur Yılmaz, "Burada alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp Kurban Bayramı’nda da sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına her zaman özen gösterilmelidir. En büyük yapılan yanlış bayram günü kesilen hayvan eti, bekletilmeksizin birkaç saat içinde pişirilerek tüketilir. Ancak yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede, hem de sindirimi zordur. Midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olur. Özellikle mide rahatsızlıkları çeken bireyler, eti 24 saat bekletmeden tüketmemelidir. Diğer yapılan yanlış ise et tüketirken yanında kalsiyum kaynaklı yoğurt, süt, ayran, peynir tüketmemeye özen gösteriniz, çünkü bunlarda demirin emilimini azaltıcı etki gösterir. Etler, C ve E vitaminini içermezler. Bu nedenle etlerin mutlaka sebzelerle birlikte pişirilmesi veya etlerin yanında C vitamininden zengin sebze/salata tüketilmesi oldukça önemlidir. Bu yöntem hem besin çeşitliliğinin sağlanması" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.