Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban eti doğru tüketilmeli

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (esogü) Sağlık, Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Melike Şahin,

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban eti doğru tüketilmeli
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Melike Şahin, Kurban Bayramı’nda etin doğru tüketimi hakkında bilgilendirici bir açıklama yaptı.
Melike Şahin, kurban etinin asitli içeceklerle beraber tüketiminin yanlış bir beslenme biçimi olduğunu belirtirken, kurban etinin en az bir gün bekletilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bayramda doğru beslenmenin öncelikle hafif bir kahvaltı yapmak olduğunu belirten Melike Şahin, sabah küçük bir tost ile bir bardak süt içerek ya da 1 su bardağı sütün yanında bir avuç meyve ile kahvaltı yapılması gerektiğini, böylece etin yanında tüketilemeyecek süt ürününün sabah kahvaltısında alınabileceğini ifade etti. Melike Şahin, açıklamasına şöyle devam etti:
“Kendi yağı ile pişmesine izin verdiğimiz eti tüketmek için öğle öğünü çok idealdir. Her insanın mide hacmi farklıdır. Bu hacmin 2-3 katı yiyerek midemizi yormamalıyız. Az yediğimiz eti, hem doyuruculuğunu artırmak hem de etin besleyiciliğinden daha iyi faydalanmak için bol limonlu mevsim salatası ile veya evde mevsim meyvelerinden elde ettiğimiz meyve suları ile tüketmeliyiz. Ekmek tüketeceksek 1- 2 dilim olmalı veya ekmek yerine et yemeden önce bir kase çorba içmeliyiz. Misafirliklerde ise ikram edilen tatlılar için ‘hayır’ kelimesini korkmadan kullanmalıyız. Eğer tatlı yemek istiyorsak, Maraş usulü dondurma tüketebiliriz. Özetle öğünlerimize belirli miktarda etin girmesine izin verip, eti bol salata ile yağsız pişmiş şekilde tüketmeliyiz. Kan yağı yüksek olan, kolesterolü olan veya damar tıkanıklığı olan hastalar ise sadece tek öğünde 1 yumurta büyüklüğü yaklaşık 60 gram kadar kurban eti tüketmelidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.