Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenmeye dikkat

Kurban Bayramı’nı sağlıkla ve keyifle geçirebilmek için doğru beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken diyetisyen Nail Emre Koyunlu, “Yavaşlamış tempoyu arttırmak üzere haftada en az 3 gün için ekstra 30-45 dakikalık egzersiz...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban Bayramı’nı sağlıkla ve keyifle geçirebilmek için doğru beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken diyetisyen Nail Emre Koyunlu, “Yavaşlamış tempoyu arttırmak üzere haftada en az 3 gün için ekstra 30-45 dakikalık egzersiz planları oluşturmak ve susamayı beklemeden günde 2,5, 3 litre su tüketmek daha sağlıklı günler için önemli detaylar olacaktır” dedi.
Bayram dolayısıyla artacak protein ve rafine şeker tüketiminin özellikle kalp damar hastalıkları, tansiyon, diyabet (şeker) gibi rahatsızlıkları ortaya çıkarmaması için uzmanlar bayram sonrası fazla su, protein tüketiminin ve hareketin bitkisel kaynaklı olanlara kaydırılması gerektiğine dikkat çekiyor. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan diyetisyen Nail Emre Koyunlu, yüksek oranda proteinle beslenilecek bayram sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Koyunlu, doymuş yağ ve kolesterol kaynağı olan kırmızı et tüketimini kontrol altına alabilmek için ana öğünlerin hepsinde tüketmek yerine öğle veya ikindi saatlerinde tüketmeyi tercih etmenin akşam yemeğinde ağırlığı zeytinyağlılara vermenin önemini vurguladı. Ayrıca etleri kızartma ya da mangalda köze çok yakın şekilde çok yüksek ısıya maruz bırakacak biçimde pişirmenin kanserojen öğeleri arttıracağını söyleyen diyetisyen Koyunlu, pişirme yöntemi olarak genellikle haşlamayı ve ızgarayı tercih etmenin daha sağlıklı olacağı belirtti. Bozulmuş öğün düzenlerini yaklaşık üç saat aralıklı üç ana, iki ya da üç ara öğünlü düzene döndürmeye gayret göstermek gerektiğini belirten Koyunlu, “Bir süreliğine yoğun miktarda alınmış hayvansal kaynaklı proteinleri tamamen sıfırlamadan ağırlığı kurubaklagiller, kinoa gibi bitkisel kaynaklı proteinlere kaydırmak, yavaşlamış tempoyu arttırmak üzere haftada en az 3 gün için ekstra 30-45 dakikalık egzersiz planları oluşturmak ve susamayı beklemeden günde 2,5, 3 litre su tüketmek daha sağlıklı günler için önemli detaylar olacaktır" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.