Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulağından çıkanlar şok etti!

ADANA’da kulak akıntısı ve ağrı şikayeti ile hastaneye götürülen 7 yaşındaki Mehmet Elma’nın kulağında, halk arasında kurtçuk olarak bilinen larva olduğu belirlendi. Cerrahi operasyona gerek duyulmadan yapılan müdahale ile larvalardan 13’ü alındı. Kemik arkasına kadar ilerleyen 1’i ise ameliyatla çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kulağından çıkanlar şok etti!
Akdeniz mahallesinde oturan Mehmet Elma, yaklaşık 10 gün önce kulak ağrısı yaşamaya başladı. Banyo yaparken küçük Mehmet’in kulağına su kaçtığını düşünen ailesi, çocuğu sağlık merkezine götürmek yerine, kendi imkanları ile tedavi etmek istedi. Günden güne ağrıları artan Mehmet Elma’nın kulağında akıntı ile birlikte kanama da başladı. Baba Mehmet Elma, kendisi ile aynı adı taşıyan oğlunu Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Kulak Burun Boğaz uzmanları tarafından kontrol edilen Mehmet Elma’nın kulağında halk arasında kurtçuk olarak adlandırılan sinek larvası olduğu belirlendi. Cerrahi operasyona gerek duyulmadan yapılan müdahale ile larvalardan 13’ü çıkartıldı. Kemik arasına kadar ilerleyen 1 larva ise ameliyatla alındı.

KULAĞA NASIL YERLEŞTİKLERİ ARAŞTIRILIYOR

Hastasının sağlığına kavuştuğunu belirten KBB Uzmanı Çağrı Derici, larvaların kulağa nasıl yerleştiğini araştırdıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Hastamız, akıntı, kanama ve şiddetli ağrı şikayeti ile geldi. Baktığımızda kulağın içerisinde hareketli nesneler olduğunu belirledik. Elle müdahale ederek yaklaşık 13 tane kurdu çıkardık. Daha sonra hastamızın Tomografisi çekildi, kemiğin arka kısmında şişlik ve benzer cisimler olduğu görüldü. Cerrahi müdahale ile 1 larva daha alındı. Hastamızın kulağına yerleşen toplam 14 larva temizlendi. Şu anda hastamız sağlığına kavuştu. Ancak özellikle çocukluk çağında temizliğe çok dikkat etmek gerekiyor. Hastanın kirli elle kulak, burun, göz gibi organlarını ellemesi, başını koyduğu yastığın pis olması bile bu tip vakaların yaşanmasına neden olabilir. Ailelerin çocuklarının hijyenine çok dikkat etmesi gerekir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.