Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya Hospital’de alternatif tıp ile gluten alerjisi tedavisi

Konya Hospital’da uygulanan alternatif tıp tedavi yöntemiyle gluten alerjisi bulunan üç hasta sağlığına kavuştu.Konya Hospital’da uygulanan alternatif tıp tedavisi gluten alerjisi bulunan hastalar için umut ışığı oldu. Geleneksel ve Tamamlayıcı...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya Hospital’da uygulanan alternatif tıp tedavi yöntemiyle gluten alerjisi bulunan üç hasta sağlığına kavuştu.
Konya Hospital’da uygulanan alternatif tıp tedavisi gluten alerjisi bulunan hastalar için umut ışığı oldu. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Prof. Dr. Cemile Öztın Öğün tarafından uygulanan tedaviyle gluten alerjisi bulunan üç kişi sağlığına kavuştu. Karaman’da hemşirelik yapan Rahile Karagöz (41) kıkırdak erimesi ve kemik ağrısı şikayetiyle merkeze başvurduğunu belirterek, “Ben aynı zamanda tansiyon ve şeker hastasıyım. Daha önce gittiğim hastanelerde tansiyonun var deyip tansiyon ilacı verdiler. Diyabet için ilaçlar kullandım. Şekerim düşmediğinde kardiyolog müdahale ediyordu. Daha çok kemik ağrısı şikayetlerim vardı ve Cemile hanıma geldiğimde gluten alerjisi olduğumu öğrendim. Doktor hanım buna yönelik tedaviler uyguladı. Tedavi toplam 7 ay sürdü. 7 aydır tansiyon ve şeker ilacı kullanmıyorum. Buraya gelmeden önce benim 3 katlı bir evim var, ben oraya çıkamıyordum. Ağlayarak merdivenleri çıkıyordum şimdi koşarak iniyor ve koşarak çıkıyorum. Glüten hayatımdan çıktıktan ilk 1 haftada ödemlerim gitti ve kilo vermeye başladım. 15 sene sonra ilk defa ramazan ayında oruç tuttum. Daha sonra iğne tedavilerim de bittikten sonra namazlarımı secde ederek kılmaya başladım. Daha önce oturarak kılıyordum. Benim için en büyük mutluluk bu oldu” diye konuştu.
Emekli Nurhan Gökçe de, ayaklarında ve kollarındaki ağrılar nedeniyle hastaneye başvurduğunu söyleyerek, “Yürüyemiyordum, dışarı çıkamıyordum. Hayat akışım her geçen gün yavaşlıyordu. Çok sosyal olan bir insanken bir anda içeriye kapanmak ruhsal dengemi de bozdu. Cemile hocamdan aldığım tedaviyle ben yeniden hayata döndüm. Tedavim 3 ay sürdü. Ruhsal olarak ağrılarım olarak şu anda çok rahatım rahatsız olan herkese tavsiye ederim. Ağrılarım için iğne tedavileri uygulandı. Akapunktur tedavisi yapıldı” şeklinde konuştu.
İki yıl önce ayaklarındaki ve belinden ağrılar nedeniyle oldukça zor bir hayatı olduğunu ifade eden Mehmet Doğdu da, “Oturup kalkarken, uyurken, çalışırken çok zorlanıyordum. Ayaklarımda damar şişlikleri vardı. Tedavi için biraz daha gecikilse imiş, kalbimi tetikleyeceği söylendi. Geçtiğimiz Şubat ayında Cemile hocama başvurdum. Gluten alerjisi teşhisi koyuldu. Glutensiz gıdalar tüketmem gerektiğini söyledi. Ayaklarıma ve belime uyguladığı çeşitli tedavilerle sağlığıma kavuştum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.