Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konuşma bozukluğuna 3 ayda son

Bağcılar’da iki yıl önce hizmete sunulan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu’nun ikincisi başladı. Uzman konuşma terapistlerinin eğitim verdiği Kursa katılanlar 3 ay gibi kısa bir sürede kekemelik, hızlı konuşma, tutukluluk ve artikülasyon...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar’da iki yıl önce hizmete sunulan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu’nun ikincisi başladı. Uzman konuşma terapistlerinin eğitim verdiği Kursa katılanlar 3 ay gibi kısa bir sürede kekemelik, hızlı konuşma, tutukluluk ve artikülasyon problemini gideriyor.
Bağcılar Belediyesi tarafından iki yıl önce başlatılan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu’nun ikincisi de yoğun ilgi gördü. Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kursta 30’ar kişilik iki grup halinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 3 uzman konuşma terapisti tarafından eğitim veriliyor. İki yıl önce düzenlenen ilk kursta 2 bin kişi konuşma bozukluğunu giderdi.
Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu’nda kekemelik, hızlı konuşma, tutukluluk ve artikülasyon problemi olan 5 yaşından 60 yaşına kadar tüm ilçe sakinlerine eğitim veriliyor. Kursiyerler, ortalama 15 gün aralıksız her gün beş saat kurs alıyor. Ardından üç ay boyunca takip ve kontrol dönemi başlıyor. Eğitimin kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kontroller kurs sonrasında da devam ediyor. Bilgisayar programlarından da faydalanılan eğitimde döneminde her sabah müzikli hafif trans ile birlikte gelişme ve rahatlama egzersizleri de yapılıyor. Mezun olan her öğrenci haftada bir gün kontrol olmak üzere merkeze geliyor. Hafta içi her gün mesai saatlerinde düzenlenen kurslar sabah ve öğlen olmak üzere iki grup olarak düzenleniyor.
“Sağlığına kavuşan kursiyerlerimiz kariyer yapıyor”
İki yıl önce hizmete sundukları Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu’nun ikincisini başlattıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerine önemli bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Binlerce insanın konuşma bozukluğu sebebiyle iş ve sosyal yaşamında büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Çağırıcı, geçmişte konuşma engelinin fiziksel bir rahatsızlık olarak bilindiğini söyledi. Bu sorunun nefesi ayarlamakla ilgili olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını da vurgulayan Çağırıcı, “Kekemelik sebebiyle insanlar işlerinde başarılı olamıyor. Çocuklarımız kendilerini sağlıklı ifade edemiyor ve sosyal çevrelerinden uzaklaşıyor. Kurslarımız sayesinde 5 yaşından 60 yaşına kadar bu sorunu yaşayan hemşehrilerimin sorunlarına kesin çözüm buluyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.