Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kök Hücre Tedavisi Artık Günlük Hayatta Elimizin Altında

Bitkisel kök hücre teknolojisinin saç köklerini besleyerek, canlılığını koruduğu ve saç köklerinin yaşlanmasını geciktirerek saçlarda anti-aging etkisi gösterdiği belirtildi.18 yıllık kurumsal kariyerinin son 10 yılını ilaç sektöründe...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitkisel kök hücre teknolojisinin saç köklerini besleyerek, canlılığını koruduğu ve saç köklerinin yaşlanmasını geciktirerek saçlarda anti-aging etkisi gösterdiği belirtildi.
18 yıllık kurumsal kariyerinin son 10 yılını ilaç sektöründe tamamlayan, tedarik zinciri grup müdürü pozisyonundan ayrılan MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık şirketi kurucusu Mehtap Serdaroğlu, özellikle yaz aylarında deniz tuzu, güneş ve dış etkilerle daha da yıpranacak olan saçlara nasıl bakım yapılması gerektiğini anlattı.
Serdaroğlu, “Piyasada satılan ve market raflarında yerini alan pek çok marka şampuanın ve saç kremininin içeriğinde ne yazık ki saçlarımızı yıpratan, saçın kimyasal yapısını bozan ve ciltte tahrişe yol açan sodyum lauril ve lauret sülfatlar, paraben ve silikon türevleri yer almaktadır. Bu ürünlerle saçımızı korumamız ve saçlarımızın genç kalması çok mümkün değildir. Bu nedenle, saçlarımızı nazikçe temizlerken aynı zamanda saç köklerimizi besleyecek ve canlandıracak saç bakım ürünleri kullanmalıyız. İsviçre formülasyonlu Trixowell şampuan saçların sağlıkla temizlenerek, saçlı derinizin canlı kalmasını garanti ediyor. Saçlarla ilgili hepimizin kafasında pek çok soru var. ’Yıpranmış saçlarımızı sağlıklı hale nasıl getirebiliriz’, ’saç dökülmemizi nasıl azaltabiliriz, dökülen saçlarımızı nasıl tekrar geri kazanabiliriz, doğru ürünü nasıl bulabiliriz’ gibi” diye konuştu.
Kök hücre teknolojisinin günümüzde tüm sağlık araştırmalarına konu olduğunu kaydeden Mehtap Serdaroğlu, daha sonra şunları söyledi:
“Saç sağlığında da bilim adamları bu konuda yol aldılar ve ’acaba kök hücrenin yenileyici ve gençleştirici etkisi saçta da kullanılabilir mi’ sorusuna yanıt aradılar. İsviçreli bilim adamları İsviçre’ye özgü olan ve nesli tükenmekte olan Uttwiler Spaetlauber cinsi elmanın çok uzun süre buruş buruş olmadan ve lezzetini kaybetmeden tazeliğini koruyor olmasından yola çıkarak kozmetik sektörü için bir ilk olan kök hücre teknolojisini geliştirdiler. Uttwiler Spaetlauber cinsi elmadan elde edilen kök hücre İspanya Barcelona’da düzenlenen In-cosmetics Fuarı’nda 2008 yılında en yenilikçi doğal aktif bitkisel özüt ödülünü kazandı. Michelle Obama, Jeniffer Lopez, Helen Miren gibi ünlülerin kullandığı ve İsviçre’de geliştirilen bu formül Trixowell Şampuan ve Serumun içeriğinde yer almaktadır. Bu bitkisel kök hücre teknolojisi saç köklerini besleyerek, canlılığını korur ve saç köklerinin yaşlanmasını geciktirerek saçlarda anti-aging etki gösterir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.