Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay, İAÜ’de Kan Bağışı İçin Çadır Kurdu

Kızılay, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Florya Yerleşkesi’nde, kan bağışı yapmak isteyen öğrenciler için çadır kurdu.Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bağış çadırının görevlisi Doktor Sevgi Aylak vatandaşların kan bağışı...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızılay, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Florya Yerleşkesi’nde, kan bağışı yapmak isteyen öğrenciler için çadır kurdu.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bağış çadırının görevlisi Doktor Sevgi Aylak vatandaşların kan bağışı konusunda giderek bilinçlendiğini belirterek şunları söyledi: "Özellikle bu sene kan bağışı seviyesi geçen senelere oranla biraz daha fazla. Bu durum toplumdaki duyarlılığın artması ve basının halkı bilgilendirmesi ile alakalı. Ancak, daha yeterli seviyede değil. Kan acil değil, her zaman olan bir ihtiyaç. Gerekli ihtiyacı karşılayabilmemiz için daha da fazla bağışa ihtiyacımız var. İstanbul Aydın Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden bize yardımcı olan arkadaşlarımız var. Öğrencilerin katılımı bizi çok memnun ediyor."
Bağış alırken kan grubu sınırlaması yapmadıklarını belirten Sevgi Aylak, "Dünyada kan grubu bulunma seviyesi olarak karşılaştırdığımızda AB(-) nadir bulunduğu için en büyük ihtiyaç. Ama şu da var ki A RH (+) en fazla bulunan kan ise en çok ihtiyaç duyulan kan grubu da budur aynı zamanda. O nedenle kan grubunun bir önemi yok. 18-60 yaş arası, sağlıklı olan vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar 4 ayda bir kan verebilirler" şeklinde konuştu.
Her hafta 15 ekiple İstanbul’un çeşitli semtlerinde stant açtıklarını aktaran Aylak, "Önümüz Ramazan iftardan sonra da bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız için çalışıyor olacağız. Denk geldiklerinde uğrarlarsa seviniriz. Ayrıca, merkezlerimize de başvurup bağış yapabilirler" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.