Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kişi merkezli sağlık mesleği ‘Ergoterapist’

Ergoterapist Sinan Akdoğan, Ergoterapi’nin, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştiren kişi merkezli bir sağlık mesleği olduğu söyledi.Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi aracılığıyla...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kişi merkezli sağlık mesleği ‘Ergoterapist’
Ergoterapist Sinan Akdoğan, Ergoterapi’nin, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştiren kişi merkezli bir sağlık mesleği olduğu söyledi.
Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi aracılığıyla yapılan açıklamada, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesine bağlı Edirne Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde Ergoterapist Sinan Akdoğan, Edirne halkına hizmet vermeye başladı.
Türkiye’de yeni bir meslek dalı olan Ergoterapi, ilk olarak 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde başlayan eğitim, 2014 yılında ilk mezunlarını verdi ve Sinan Akdoğan’ın da bu okulun ilk mezunlarından olduğu bildirildi.
Ergoterapist Sinan Akdoğan, Ergoterapi’nin anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştiren kişi merkezli bir sağlık mesleği olduğunu belirtti. Akdoğan, “Ergoterapinin birincil amacı, bireyin günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamak, yaş, cinsiyet, meslek, sosyoekonomik faktörlere göre iş-okul, sosyal yaşam ve evde üstlenilen rollerde bağımsızlığını arttırmaktır. Ergoterapistler bire bir kişilerle, gruplarla veya topluluklarla iş birliği içinde çalışmak için gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla donatılan tıbbi, sosyal davranışsal, psikolojik, psikososyal ve ergoterapi bilimi alanında geniş eğitime sahiptir” dedi.
Akdoğan, Ergoterapistlerin, topluma katılım için kişilerin becerilerini geliştirecek aktivitelerle eğitim yaklaşımları gerçekleştirirler veya katılımı daha iyi desteklemek için çevreyi düzenlediklerine değinerek, “Aktiviteye başlamadan önce kişinin aktivite profilinin çıkarılması gereklidir. Bu profil, amaca yönelik ergoterapi müdahalelerini planlama amacıyla kullanılır. Ayrıca Ergoterapi bilim, sanat ve çeşitli rekreasyonel aktivitenin buluştuğu bir rehabilitasyon yaklaşımıdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.