Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendilerini Tiyatro Oyununda Anlattılar

Eskişehir Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde kayıtlı olan hastalar, kendi hastalıklarını ve toplumun dışarıdan bakış açısını oynadıkları tiyatro gösterisiyle anlattılar.Zübeyde Hanım Yerleşkesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bahçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kendilerini Tiyatro Oyununda Anlattılar
Eskişehir Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde kayıtlı olan hastalar, kendi hastalıklarını ve toplumun dışarıdan bakış açısını oynadıkları tiyatro gösterisiyle anlattılar.
Zübeyde Hanım Yerleşkesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bahçesinde gerçekleşen tiyatro gösterisi, Ruh Sağlığı Merkezine kayıtlı olan hastalar tarafından grup çalışması adı altında yapıldı. Hastalar, hem kendi sorunlarını hem de toplumun kendilerine nasıl baktıkları konusunu oynadıkları oyun ile gözler önüne serdiler. Drama hocası önderliğinde yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından hastane personeline yapılan gösteri yoğun alkış aldı. Ayrıca oyun sırasında hastalar, yapmak istedikleri hayallerini sessiz ve teatral şeklinde oynayarak, katılımcılara kendilerinin ne yaptığı sorunsu sordu. Ardından hayallerinde kurdukları şeyi anlattılar.
“HASTALARIMIZA DIŞARIDAN BAKAN İNSANLARIN ONLARI NASIL GÖRDÜĞÜ İLE İLGİLİ BİR OYUNDU”
Konuyla ilgili açıklama yapan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Yasemin Tekin Uludağ, gerçekleşen tiyatro oyununda bahsederek, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezine kayıtlı hastalarımızla sürdürdüğümüz etkinliklerden bir tanesi duygularını ifade etmek, insanların duygularını anlayabilmek, düşünceleri daha iyi ifade etmekle ilgili bir çalışma başlattık. Bu anlamda grup çalışmaları yapabilmek adına da drama hocamızın önderliğinde tiyatro çalışmasını yaptık. Yaklaşık 3 aydır bu oyun için çalışılıyor. Bu oyun biraz daha hastalarımızın durumuyla ilgili izleyenlere ayna tutmak. Biraz onların nasıl hissettiği, hastalarımıza dışarıdan bakan insanların onları nasıl gördüğü ile ilgili, bir ayna tutmakla ilgili bir oyundu. Amacına da ulaştığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan tiyatro gösterisinin ardından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaları hazırladıkları koro ile dinleti gerçekleştirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.