Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kelliğe Prp Ve Mezoterapili Umut

Saç dökülmesi üzerine son yıllarda geliştirilen kişinin kendi kanından alınan hücrelerle gerçekleştirilen PRP ve mezoterapi seansları, saç köklerini güçlendirerek dökülmeyi önlerken, canlı kökleri uyararak saçların yeniden çıkmasını...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saç dökülmesi üzerine son yıllarda geliştirilen kişinin kendi kanından alınan hücrelerle gerçekleştirilen PRP ve mezoterapi seansları, saç köklerini güçlendirerek dökülmeyi önlerken, canlı kökleri uyararak saçların yeniden çıkmasını sağlıyor.
Tarih boyunca erkeklerin en önemli sorunlarının başında gelen saç dökülmesi sorununa, teknolojinin ilerlemesi ile çözüm üretilmeye devam ediliyor. Saç dökülmesinin önlenmesi ve canlı köklerin uyarılarak saçların yeniden çıkmasını sağlayan PRP ve mezoterapi uygulaması da en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinin başında geliyor.
PRP ve mezoterapi uygulaması ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde görevli Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Veysel Murat İnaç, saç dökülmesinin hem erkeklerde hem kadınlarda kozmetik açıdan hastayı rahatsız eden ve uzun yıllardan beri mevcut problemlerden biri olduğunu söyledi. Erkeklerde en sık görünen dökülmenin genetik olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. İnaç, “Bunun dışında fizyolojik saç dökülmesi de görebiliyoruz. Aynı şekilde, kadınlarda da erkeklerde de hem heterojen kayıpları fizyolojik dökülmeleri hem genetik dökülmeyi kadınlarda da görebiliyoruz. Bunun dışında çeşitli cilt hastalıkları, saç derisini tutan çeşitli cilt hastalıklarından dolayı da saç dökülmesi olabiliyor. İlaç kullanımları bazı kemoterapi tedavileri sonucu yine saç dökülmeleri olabiliyor. Kansızlık, vitamin eksiklikleri guatr hastalıkları gibi hastalıklar ve şikayetlerde de yine saç dökülmesi ile karşılaşabiliyoruz” dedi.
KİŞİNİN KENDİ KANINDAN CANLI SAÇLARA
Son dönemlerde saç dökülmeleri ile ilgili yeni tedavilerin revaçta olduğunu belirten Uzm. Dr. İnaç, şöyle konuştu:
“Bunların en başında PRP ve mezoterapi geliyor. PRP, kanda yara iyileşmesinden kan pıhtılaşmasından sorumlu hücrelerin yoğunlaştırılıp saç derisine enjeksiyonu şeklinde yapılır. Bunda hastanın kendi kanı alınır. Herhangi bir yabancı madde hastaya verilmez. Sadece kendi kanı kullanılır. İşlemden geçtikten sonra platelet dediğimiz hücrelerin zenginleştirilmiş hali hastanın saç derisine enjeksiyon yolu ile noktasal enjeksiyonlar yapılarak hastanın saç derisine enjekte edilir. Burada büyüme faktörlerinin saç köklerini besleyip büyütmesi temeline dayanır bu mantıkla yapılır. Genelde ayda bir 20 günde bir seanslar halinde 6 seansa kadar yapılabiliyor. Hastaların birçoğunda fayda gösterdiğini gözlemledik. Bunun için özellikle kıl kökünün zarar görmemesi, ölmemiş olması gerekir. Bunu hem genetik dökülmelerde fizyolojik dökülmelerde uygulayabiliyoruz. Mezoterapi de yine benzer mantıkla saç derisine enjeksiyon şeklinde yapılan bir yöntem. Ama bunda dışarıdan bazı vitamin protein mineral keratin gibi destek elementler saç derisinde aynı mantıkla enjekte ediliyor. İkisi beraber kombine edilebilir. Ayrı ayrı da yapılabilir. Bu şekilde devam eden seanslar halinde saçları kuvvetlendirip canlanmasına yönelik tedavi yöntemleri revaçta şu an. Bunun dışında PRP mezoterapiden fayda görmeyen veya kıl köklerini kaybetmiş hastalarda ise artık saç ekimi öneriliyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.