Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kel Başa Şimşir Tarak Deyimi Bu Sayede Değişiyor

Saç Ekim Merkezinden Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, kel başa şimşir tarak deyiminin profesyonel saç ekimiyle değiştiğini söyledi.Saç ekimi konusunda saç çizgisini oluşturacak olan uzmanın el becerisinin yanı sıra sanatsal kişiliğini...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saç Ekim Merkezinden Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, kel başa şimşir tarak deyiminin profesyonel saç ekimiyle değiştiğini söyledi.
Saç ekimi konusunda saç çizgisini oluşturacak olan uzmanın el becerisinin yanı sıra sanatsal kişiliğini de ortaya koyması gerektiğini belirten Hairestetik Turkey Saç Ekim Merkezinden Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, “Saç ekimi işleminin her aşaması ciddi tecrübe gerektiren hassasiyete sahiptir fakat saç ekiminin en önemli noktası ön saç çizgisine doğallığın verilebilmesidir. Saç çizgisini oluşturacak olan uzmanın el becerisinin yanı sıra sanatsal kişiliğini de ortaya koyması gerekmektedir” diye konuştu.
Ön saç çizgisi oluşturulurken kişinin açıklığı, verici bölgeden alınan graftlerin miktarının, kişinin yaşı ve beklentileri dikkate alınması gerektiğini kaydeden Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, “En çok tercih edileni ise ölçülerek belirlenendir.Çünkü anatomik olarak her kişinin kafa yapısı farklı , olduğu için bizi yanıltabilir bu açıdan en sağlıklısı ölçüm metodunu kullanmaktır. Saç köklerinin beslenebilmesi için saç köklerinin yerleştirileceği mikro kesilerin (kanalların) ekilecek olan greftlerin çapında olması gerekmektedir. Saç köklerinin yerleştirileceği mikro graftlerin açıları dökülme olmadan önceki mevcut olan saçların yönünde açılmalıdır. Verici bölgeden alınan saç köklerinin çapı ve uzunluğu hesaplanarak, kanal açmak için kullanılan lateral slitin çapı ve uzunluğu ayarlanmalıdır. Kişiye özel kanal açıcılar kullanılmalıdır” dedi.
Bir ekimin doğal olup olmadığının en çok saç çizgisine bakarak anlaşıldığını söyleyen Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, “Bu nedenle size uygulanan saç çizgisi ekimin en önemli aşamalarındandır. Erkeklerde hafif V şeklinde gelen doğal bir saç çizgisi vardır ve bu saç çizgisi her kişide farklı bir yön bulunmaktadır. Başarılı bir ekimde bu yöne dikkat edilerek ve doğal saç çizginiz oluşturulur” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.