Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katarakt ve refraktifte yeni trendler

Türk Oftalmoloji Derneği’nin 50. Ulusal Kongresi bilimsel toplantılara sahne oldu. VSY Biotechnology tarafından düzenlenen Uydu Sempozyumu’nda katarakt ve refraktif cerrahideki inovatif yaklaşımlar konuşuldu.VSY Biotechnology 9-13 Kasım 2016...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Oftalmoloji Derneği’nin 50. Ulusal Kongresi bilimsel toplantılara sahne oldu. VSY Biotechnology tarafından düzenlenen Uydu Sempozyumu’nda katarakt ve refraktif cerrahideki inovatif yaklaşımlar konuşuldu.
VSY Biotechnology 9-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Antalya Maxx Royal Kongre Merkezi’nde düzenlenen 50. TOD Ulusal Kongresi kapsamında bir uydu sempozyumu düzenledi. Sempozyum 2 farklı oturumda gerçekleşti. İlk oturumda refraktif cerrahideki yenilikler, ikinci oturumda ise dünyada ve Türkiye’de yeni bir trend olan trifokal göz içi lensleri konu edildi.
Sorunlu göz kapsülüne sorunsuz operasyon
Refraktif cerrahiye yönelik gerçekleşen oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Altan Atakan Özcan gerçekleştirdi. Doç. Dr. Alper Ağca ve Doç. Dr. Barış Sönmez konuşmacı olarak yer aldılar. Doç. Dr. Barış Sönmez; geçmiş dönemlerinde bir trafik kazası sonucunda cam kesiği, iz travması oluşan ve göz kapsülünde hasar olan 70 yaşlarında bir hastanın gözüne yaptığı katarakt operasyonunu video çekimleri ile açıkladı ve günümüzde geliştirilen modern lazer cihazları sayesinde sorunlu bir kapsülde bile sorunsuz bir operasyon gerçekleştirme imkanı bulduklarını belirtti. Lazer uygulamalarının önemine değinen Doç. Dr. Sönmez, “Femtosaniye lazerin benim için önemli olan kısmı kombine birkaç cerrahi teknikte kullanabilme avantajı; katarakt modundan kornea moduna geçebilmesi” dedi.
Yenilikler hastaları rahatlatıyor
Yüzey ablasyonunda yenilikler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Alper Ağca; excimer lazer cihazlarındaki Smart Supface Pulse teknolojisi hakkında bilgi verdi. Bu teknolojinin amacının korneada pürüzsüz mümkün olduğunca düzgün bir yüzey sağlamak olduğunu belirten Doç. Dr. Ağca, “Smartsurface lazer atımlarının kornea yüzeyine daha yüksek rezülasyonda konumlandırılabilmesini sağlayan bir teknolojidir. Spotları daha birbirine yakın kusursuz bir şekilde atarak daha düzenli bir yüzey oluşturmak üzere tasarlanmış. Postop sonuçları da takiplerimize göre daha iyi. Yüzey pürüzsüzlüğü görsel değer refraksiyon hızını, postop ağrısını olumlu etkiliyor” şeklinde konuştu.
“Lenslere bakış açısı değişiyor”
“Dünyada ve Türkiye’de yeni bir trend: Trifokal Göz İçi Lensleri” başlığıyla düzenlenen ikinci oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. İsmet Durak gerçekleştirdi. Prof. Durak; çok küçük pupillaya sahip olan bir hastada dahi trifokal lenslere yönelik hasta memnuniyetinin etkileyici olduğunu söyledi. Prof. Durak, “Trifokal lenslerin abbe değeri çok yüksek. Bu kromatik aberasyonlar açısından çok önemli bir parametre. Yakın, orta ve uzak mesafelerde hasta memnuniyeti etkileyiciydi. Lenslere bakış açımızı değiştirdi” diye konuştu.
“Türkiye’de yüzde 37 trifokal lens kullanılıyor”
Opr. Dr. Levent Akçay ise son dönemde Türkiye’de kullanılan lensler üzerine yapılan bir anketin sonuçlarını paylaştı. Dr. Akçay’ın verdiği bilgilere göre; Türkiye’de, yüzde 40 trifokal ya da bifokal kullanıyor. Yüzde 37’si trifokal kullanılıyor. Türkiye’de trifokal lenste en fazla kullanılan marka yüzde 42 oran ile VSY Biotechnology‘ye ait. Dr. Akçay, günümüzde en fazla trifokal lenslerin tercih edilme sebebini ise şöyle açıklıyor:
“Türkiye teknolojiyi yurtdışından dahi iyi takip eder hale geldi. Doktorlar da hastaya yeni bir teknoloji sunmak istiyor. Lensin EDOF özelliği sayesinde hastaların yakın-uzak ve özellikle orta mesafede kesintisiz sürekli görüşe kavuşmasını istiyorlar. İnsanlar genç görünmek istiyor ve bu yüzden de gözlük takmak istemiyorlar. Her mesafeyi gözlüksüz görebilmek için göz içi lensi takmak günümüzün trendlerinden.”
“Türk lensleri Kore’de de ilgi görüyor”
Kongreye Kore’den ziyaretçi olarak gelen Dr. Choun-Ki JOO Türkiye’de VSY Biotechnology tarafından üretilen trifokal lensleri hastalarında kullandığını ve memnun kaldığını ifade ederek, hastalarında uyguladığı lenslere dair deneyimlerini aktardı.
Uydu sempozyumu sırasında, “Görmeye Doğru” isimli bir de skeç gerçekleştirildi. Çiğdem Tunç, Dr. Levent Akçay, Selma Sema Aras, Onur Sarıaltın, Deniz Değirmenci ve Selin Özkaya oyunda rol aldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.