Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kastamonu’da İlk Kez Anjiyo Ameliyatı Yapıldı

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nde ilk kez anjiyo ameliyatı yapıldı.Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, Kastamonu’da ilk kez anjiyo ameliyatının yapıldığını ve yakın bir zamanda da by-pass ameliyatını...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nde ilk kez anjiyo ameliyatı yapıldı.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, Kastamonu’da ilk kez anjiyo ameliyatının yapıldığını ve yakın bir zamanda da by-pass ameliyatını yapmayı planladıklarını söyledi. Uzun uğraşlar sonunda Kastamonu’da anjiyografi ünitesinin kurularak faaliyete geçtiğini açıklayan Dr. Uyanık, “Özellikle en küçük kalp krizlerinde bile şehir dışına sevkler gerçekleştiriliyordu. Bu sevklere artık vatandaşlarımız büyük tepki gösteriyordu. Yapılan uzun uğraşlar sonucunda kroner anjiyografi ünitesi Dr. Münif İslamoğlu Kastamonu Devlet Hastanesinde önceki gün bir hastaya yapılan ilk kalp anjiyosu ile hizmete açıldı” dedi.
Anjiyo ünitesinin hizmete açılmasıyla birlikte kalp hastalarının diğer illere yapılan sevklerinde azalmanın söz konusu olacağını aktaran Dr. Mustafa Uyanık, “Anjiyo ünitesini Kastamonu’da hizmete açmanın ve ilk anjiyonun başarılı bir şekilde yapılmasının mutluluğunu yüreğimizde hissettik. Ekiplerimiz yaklaşık 1 yıldır Ankara Yüksek İhtisas ve Eğitim Araştırma Hastanesin de eğitim görmekteydiler. Eğitimlerimiz ve hazırlıklarımızın tamamlanması ile Ankara Yüksek İhtisas ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Derya Tok ve Doç. Dr. Murat Songur’un gözetiminde kalp anjiyosu yapılmaya başlandı İnşallah yakın bir zamanda da by-pass ameliyatı yapmaya başlayacağımızı umuyorum. 3 milyon 500 bin TL harcama yapılarak son teknolojiyle donatılan anjiyo ünitemizin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.